centrum_panorama_hostshopping
Här vaccineras några av kommunens medarbetareFoto: Privat

Vaccinering i Vikingahallen

Vikingahallen kommer fungera som vaccinationscentral för kommunens medarbetare.

centrum_artikel_host
Under tisdagen fungerade Vikingahallen som vaccinationscentral för 400 personer som arbetar inom kommunal vård och omsorg. Det hela var ordentligt uppstyrt med ingång på en sida och utgång på en annan så att man ska minska smittspridningen. Var femte minut vaccinerades sex nya personer. de får sin första dos av två.
Jean Baptiste som arbetar på nattpatrullen i Sigtuna kommun fick erbjudande om prioriterad vaccinering. Han säger att det är skönt att ha fått det och att det inte kändes nått alls. Region Stockholm och VaccinDirekt som har ansvaret att vaccinera invånarna i länet, Sigtuna kommun samarbetar med dessa och iordningsställer Vikingahallen för ändamålet.
sigtunakampen_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
sigtunakampen_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out