moderat_pan_nov
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

VA-taxa går upp 2019

Vatten- och avloppstaxan kommer att öka under 2019 med tre procent om fullmäktige klubbar saken om en vecka.

centrum_artikel_host

Det blir på nytt ökad vatten- och avloppstaxa för boende i kommunen med kommunalt vatten/avlopp. Taxan föreslås gå upp med tre procent, kommunfullmäktige ska fatta beslut 18:e december. Anledningen till ökningen är enligt Maria Vikström, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten och Renhållning att Norrvatten och Käppalaverket höjer avgifter samt att kostnaden för kapitaltjänstkostnader ökar.

Privata hushåll kommer att märka av ökningen direkt på fakturan medan boende i flerbostadshus normalt betalar sin taxa tillsammans med föreningen eller som en del av sin hyra till sin fastighetsägare.

EU-delegater besökte Märsta

Nyheter EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

defacto_helsida
humbacken_helsida
moderat_pan_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Kultur & Nöje På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
humbacken_outsider
pantamera_out
connys
swedol_outsider
centrum_outsider_host