valstadagen_pan
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun

Utställning om Valsta simhall

I Valsta simhall startar utställningen "Badbuss Inställd" som skildrar sex olika konstnärers utryck om simhallens som institution.

centrum_artikel_host

Sedan våren 2019 har Valsta simhall använts som mötesplats för konstnärer med fokus på kulturell kreativitet och mångfald. Nu blir det en utställning där sex konstnärer delar med sig av sina perspektiv på simhallen i ”Badbuss inställd”. Namnet syftar till den badbuss som åkte runt i kommunen och plockade upp badsugna kommuninvånare till simhallen. Skylten ”Badbuss inställd” finns fortfarande kvar.
– Det är väldigt intressant och en häftig upplevelse att ta del av sex olika konstnärers vitt skilda uttryck och tolkningar av lokalen. Många kommuninvånare har ju dessutom gjort just sådant som att lära sig simma, kanske ätit baconchips eller känt sig obekväma i omklädningsrummet på just den här platsen, säger Marcus Mod, intendent på ValstaKonst.

Marcus Mod syftar på Hedda Hultmans verk. Hedda tog sina första simtag just i simhallen och åkt sen baconchips efteråt. Klara Paulin-Rosell och Agnes Magnusson är en duo som porträtterar platsen genom ljud- och videoverket ”As much a beginning as an end”.

Resterande konstnärer är Jennie Dahlen, Linn Eriksson, Julia Rio. Valstakonst har fri entre och är öppen varje torsdag till söndag. Utställningen pågår till och med 22 januari nästa år.

joes-helsida
Wenngarns_cafe_helsida
valstadagen

Nu finns samtidsbilder från kommunen

Kultur & Nöje Stockholms läns museum har lanserat 10 000 bilder från länsbor i ett samtidsalbum: - Jätteroligt att vi nu har nått 10 000 fotografier i Samtidsbild. De uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län som bidrar till vårt gemensamma kulturarv, säger museichef Annelie Kurttila.

Kulturpriset och Årets ungdomsledare utsedda

Kultur & Nöje Kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna kommun har nyligen beslutat om vilka som kommer att ta emot Kulturpriset och Årets ungdomsledare för år 2022. Priset delas ut till personer som utfört intressefyllt och framgångsrikt arbete inom kulturella eller idrottsliga områden i kommunen.

mp_helsida

Wetzig släpper barnbok efter tre års arbete

Kultur & Nöje Efter tre års hårt arbete är det äntligen dags för Anna-Karin Wetzig att släppa sin första barnbok, Årstider. Boken är en lekfull inbjudan till att reflektera över skillnader i månader och årstider, och riktar sig till barn mellan 2 och 6 år.

Spred påskglädje i Valsta

Kultur & Nöje Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen arrangerade påskhälsning och överraskning för barnen i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta, med syfte att sprida glädje och påminna om påskens betydelse.

connys_helsida
ica_helsida
defacto_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kultur & Nöje Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna
elon_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kultur & Nöje Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
nrh
valstadagen_outsider
joes_outsider
wenngarn_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
ica_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
pantamera_out
mp_outsider