helsida_bostad
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun

Utställning om Valsta simhall

I Valsta simhall startar utställningen "Badbuss Inställd" som skildrar sex olika konstnärers utryck om simhallens som institution.

centrum_artikel_host

Sedan våren 2019 har Valsta simhall använts som mötesplats för konstnärer med fokus på kulturell kreativitet och mångfald. Nu blir det en utställning där sex konstnärer delar med sig av sina perspektiv på simhallen i ”Badbuss inställd”. Namnet syftar till den badbuss som åkte runt i kommunen och plockade upp badsugna kommuninvånare till simhallen. Skylten ”Badbuss inställd” finns fortfarande kvar.
– Det är väldigt intressant och en häftig upplevelse att ta del av sex olika konstnärers vitt skilda uttryck och tolkningar av lokalen. Många kommuninvånare har ju dessutom gjort just sådant som att lära sig simma, kanske ätit baconchips eller känt sig obekväma i omklädningsrummet på just den här platsen, säger Marcus Mod, intendent på ValstaKonst.

Marcus Mod syftar på Hedda Hultmans verk. Hedda tog sina första simtag just i simhallen och åkt sen baconchips efteråt. Klara Paulin-Rosell och Agnes Magnusson är en duo som porträtterar platsen genom ljud- och videoverket ”As much a beginning as an end”.

Resterande konstnärer är Jennie Dahlen, Linn Eriksson, Julia Rio. Valstakonst har fri entre och är öppen varje torsdag till söndag. Utställningen pågår till och med 22 januari nästa år.

toppbanner
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

ungdomsarbete_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

connys_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
pantamera_out
connys
centrum_sommar_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
arbete_outsider