eldsjal2024_pan
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun

Utställning om Valsta simhall

I Valsta simhall startar utställningen "Badbuss Inställd" som skildrar sex olika konstnärers utryck om simhallens som institution.

centrum_artikel_host

Sedan våren 2019 har Valsta simhall använts som mötesplats för konstnärer med fokus på kulturell kreativitet och mångfald. Nu blir det en utställning där sex konstnärer delar med sig av sina perspektiv på simhallen i ”Badbuss inställd”. Namnet syftar till den badbuss som åkte runt i kommunen och plockade upp badsugna kommuninvånare till simhallen. Skylten ”Badbuss inställd” finns fortfarande kvar.
– Det är väldigt intressant och en häftig upplevelse att ta del av sex olika konstnärers vitt skilda uttryck och tolkningar av lokalen. Många kommuninvånare har ju dessutom gjort just sådant som att lära sig simma, kanske ätit baconchips eller känt sig obekväma i omklädningsrummet på just den här platsen, säger Marcus Mod, intendent på ValstaKonst.

Marcus Mod syftar på Hedda Hultmans verk. Hedda tog sina första simtag just i simhallen och åkt sen baconchips efteråt. Klara Paulin-Rosell och Agnes Magnusson är en duo som porträtterar platsen genom ljud- och videoverket ”As much a beginning as an end”.

Resterande konstnärer är Jennie Dahlen, Linn Eriksson, Julia Rio. Valstakonst har fri entre och är öppen varje torsdag till söndag. Utställningen pågår till och med 22 januari nästa år.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

connys_helsida
mp_helsida_eu
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

eldsjal2024_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
connys
pantamera_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider