centrum_panorama_hostshopping
En installation med limträbalkar välkomnar EU till XPOFoto: Svenskt Trä/Simon Gate

Utställning om skogsnäring välkomnar EU-delegaterna

Branschorganisationen Skogsindustrierna har låtit bygga en stor installation i limträ utanför Scandinavian XPO för att uppmärksamma den svenska skogsnäringen i samband med EU-mötena.

centrum_artikel_host

EU-mötena pågår för fullt inne i Scandinavian XPO och först till slutet av juni ska Sveriges ordförandeskap i EU vara avslutat. Det första som möter delegaterna är en limträinstallation som branschorganisationen Skogsindustrierna uppfört bestående av 14 limträbalkar, sammanfogade två och två mot skyn och ramar in ett bildspel som visar norrskenet, skogen och fjällvärldens vidder. Inne i entrén finns utställning som berättar om skogsindustrins roll i den gröna omställningen.
– Det är roligt att vi får möjlighet att visa upp limträ på ett nytt sätt i samband med det svenska ordförandeskapet i EU. Utöver att lyfta fram skogsnäringens roll i den gröna omställningen hoppas jag att utställningen inspirerar EU-politikerna till att se möjligheterna med trä i allmänhet och limträ i synnerhet, säger Johan Fröbel, chef teknik och handel på branschorganisationen Svenskt Trä.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider