centrum_panorama_hostshopping
En installation med limträbalkar välkomnar EU till XPOFoto: Svenskt Trä/Simon Gate

Utställning om skogsnäring välkomnar EU-delegaterna

Branschorganisationen Skogsindustrierna har låtit bygga en stor installation i limträ utanför Scandinavian XPO för att uppmärksamma den svenska skogsnäringen i samband med EU-mötena.

centrum_artikel_host

EU-mötena pågår för fullt inne i Scandinavian XPO och först till slutet av juni ska Sveriges ordförandeskap i EU vara avslutat. Det första som möter delegaterna är en limträinstallation som branschorganisationen Skogsindustrierna uppfört bestående av 14 limträbalkar, sammanfogade två och två mot skyn och ramar in ett bildspel som visar norrskenet, skogen och fjällvärldens vidder. Inne i entrén finns utställning som berättar om skogsindustrins roll i den gröna omställningen.
– Det är roligt att vi får möjlighet att visa upp limträ på ett nytt sätt i samband med det svenska ordförandeskapet i EU. Utöver att lyfta fram skogsnäringens roll i den gröna omställningen hoppas jag att utställningen inspirerar EU-politikerna till att se möjligheterna med trä i allmänhet och limträ i synnerhet, säger Johan Fröbel, chef teknik och handel på branschorganisationen Svenskt Trä.

pantamera_avc_helsida

Lokala företaget satsar på solcellsinstallationer

Näringsliv Lokala företaget Energisparkonsult ökar sin omsättning till stor del tack vare intresset för att installera solceller: - Vi är mycket glada över att kunna erbjuda solcellsinstallationer genom vårt nya systerbolag ESK Solar, säger VD Erik Albertsson.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Så många reste via Arlanda

Näringsliv Arlanda noterade en kraftig resenärsökning i februari jämfört med förra året: - Allt pekar fortsatt mot en reseintensiv sommar och vi förbereder oss därefter, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

defacto_helsida
ica_helsida
dack_helsida
joes-helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out
dack_outsider
connys
ica_outsider
swedol_outsider
joes_outsider