centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Utredning om mördat spädbarn läggs ner

Mordutredningen om det försvunna spädbarnet läggs nu ner sedan polisen inte kunnat hitta någon död kropp.

centrum_artikel_host

Åklagaren meddelar att utredningen kring det försvunna spädbarnet avslutas för tillfället rapporterar TV4. Förundersökningen om mord är nedlagd då det inte finns tillräckliga bevis för att någon har tagits av daga. Även om vissa utredningsåtgärder har vidtagits, inklusive undersökning av vissa faktum, är det svårt att fastställa att någon har förlorat livet om ingen avliden person påträffas. Därför finns det ingen anledning att fortsätta utredningen.

Åklagaren betonar att förundersökningen om grovt narkotikabrott fortfarande pågår, och mannen är fortfarande häktad. Mannen har gjort vissa medgivanden, men detaljer om detta avslöjas inte. Ytterligare utredningsåtgärder vidtas, inklusive analys av narkotikans art och mängd hos det nationella forensiska centrumet, vilket tar lite tid. märsta.nu kunde tidigare i veckan rapportera om att parets två barn omhändertagits enligt LVU och att kvinnan i samband med rättegången sagt att det är rykten och skvaller som spridits om det försvunna barnen. Kvinnan poängterade att hon varken varit gravid eller fött något barn.

Läs mer: ”Försvunnet barn är rykten”

mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
pantamera_out
connys
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider