centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Utredning om knivman nedlagd

Den man som i fredags greps med knivar i säkerhetskontrollen på Arlanda är inte längre misstänkt för brott enligt Dagens Nyheter.

centrum_artikel_host

Mannen greps och anhölls efter att i fredags ertappats med fyra stora knivar i säkerhetskontrollen. Mannen som var i 30-årsåldern var på väg till ett land i mellanöster. Han släpptes senare på fri fot och nu har förundersökningen gällande försök till grovt luftfartssabotage lagts ner, rapporterar Dagens Nyheter.

Det går inte att bevisa att den misstänkte gjort sig skyldig till brott:
– Det visade sig, efter att man hade hört honom och genomfört en del utredningsåtgärder, att det som förmodligen hade hänt var att han hade missat att checka in sina knivar. Därför försattes han på fri fot, säger åklagare Marcus Ekman till tidningen.

Han misstänks dock även för två fall om ringa narkotikabrott som kvarstår.

centrum_host_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
brobygget_2024

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna