vinter_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Utredning om knivman nedlagd

Den man som i fredags greps med knivar i säkerhetskontrollen på Arlanda är inte längre misstänkt för brott enligt Dagens Nyheter.

centrum_artikel_host

Mannen greps och anhölls efter att i fredags ertappats med fyra stora knivar i säkerhetskontrollen. Mannen som var i 30-årsåldern var på väg till ett land i mellanöster. Han släpptes senare på fri fot och nu har förundersökningen gällande försök till grovt luftfartssabotage lagts ner, rapporterar Dagens Nyheter.

Det går inte att bevisa att den misstänkte gjort sig skyldig till brott:
– Det visade sig, efter att man hade hört honom och genomfört en del utredningsåtgärder, att det som förmodligen hade hänt var att han hade missat att checka in sina knivar. Därför försattes han på fri fot, säger åklagare Marcus Ekman till tidningen.

Han misstänks dock även för två fall om ringa narkotikabrott som kvarstår.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

connys_helsida
slottsby_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

defacto_helsida
nrh_sigtuna

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

joes-helsida
ica_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

oppethus_dec
vinter_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

oppethus_out
nrh
ica_outsider
slottsby_outsider
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
joes_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
storemore_out