centrum_panorama_hostshopping

Utreder Pinbackshallens konstruktion

Kommunen kommer nu att utreda Pinbackshallens konstruktion sedan det uppdagats att det finns rasrisk i samband med vädervarning.

centrum_artikel_host

Under torsdagen blixtstängde kommunen Pinbackshallen på grund av Klass 1 Varning från SMHI. Detta på grund av att det finns risk för ras eftersom Pinbackshallen, A-hallen, har samma takkonstruktion som en hall i Kiruna där taket rasade. Det handlar om byggnader med underkända limträtakstolar.
– Vid vädervarningar där både hård blåst och kraftigt snöfall kan förekomma, väljer vi därför att tillämpa försiktighetsprincipen. Vi följer noga de prognoser och eventuella vädervarningar som ges i vårt lokalområde och tar beslut efter dessa. På kvällen den 10 mars gick Räddningsregion Mitt ut med vädervarning och vi vidtog därför försiktighetsåtgärder. Sigtuna Kommun utreder åtgärder rörande Pinbackshallens konstruktion och vi kommer att informera om vad dessa åtgärder utgör när beslut tagits.

centrum_host_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Sport Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

brobygget_2024
division 3

Märsta IK derbyföll mot Bollstanäs

Sport I Division 3 Norra Svealand möttes Märsta IK och Bollstanäs på Midgårdsvallen i Märsta. Matchen slutade 2-4 till Bollstanäs inför 150 åskådare.

pantamera_avc_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Sport Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida
mp_tack_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Sport I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

Sport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Sport Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Nytt nederlag för Märsta IK

Sport Spånga besegrade Märsta IK på Modgårdsvallen med 2-0 inför drygt 100 åskådare i den soliga försommarkvällen.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Sport I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
pantamera_out