vinter_pan
Foto: Sigtuna kommun

Utökad satsning på trygghetsinsatser

Sigtuna kommun och Lokalpolisområde Sollentuna har gemensamt identifierat fyra prioriterade områden för att minska brott och ordningsstörningar i lokalsamhällets offentliga miljöer.

centrum_artikel_host

Under perioden 2023-2026 kommer fokus att ligga på att öka kunskapen kring brott i nära relationer, minska rekryteringen till kriminella nätverk och avhopparverksamhet, utveckla myndighetssamverkan mot organiserad brottslighet och minska antalet otrygghetsskapande händelser i offentlig miljö.

Insatsområdena och åtgärderna fastställdes under kommunstyrelsens sammanträde den 8 maj. Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, säger att omkring 45 miljoner kronor per år investeras på olika trygghetsskapande åtgärder och att samverkan med flera andra aktörer i samhället är en framgångsfaktor för att öka tryggheten, förebygga kriminalitet och försvåra för den organiserade brottsligheten.

Stefan Elm, trygghetschef, berättar att arbetet med att ta fram prioriterade områden har skett i samverkan med polisen. En lägesbild över brott och ordningsstörningar i kommunen har tagits fram genom brottsstatistik och trygghetsmätningar. Det har också varit en dialog med övriga kommuner i lokalpolisområdet för att jämföra problembilder.

Med satsningar på att minska brottslighet och skapa trygghet i offentliga miljöer hoppas Sigtuna kommun och Lokalpolisområde Sollentuna att dessa fyra prioriterade områden ska bidra till en ökad trygghet för invånarna i området.

Denna text genererades med en textrobot

storemore_helsida
defacto_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

vinter_helsida
nrh_sigtuna

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

oppethus_dec
connys_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

slottsby_helsida
pantamera_avc_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

ica_helsida
joes-helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
oppethus_out
vinter_outsider
slottsby_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
storemore_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh
connys