Foto: Sigtuna stadsängar

Uthyrning av över 200 hyresrätter kan starta i sommar

Byggandet av de över 200 hyresrätterna i Sigtuna stadsängar går enligt planerat och uthyrning väntas starta i sommar.

212 hyresrätter byggs just nu i kvarteret Eriks Gränd i Sigtuna stadsängar. Första inflyttning är beräknad till våren 2022 och till sommaren ska man starta uthyrningen enligt Sigtuna stadsängar Exploaterings AB. De åtta husen kommer att bestå av både mindre och större lägenheter och vara mellan 33-87 kvadratmeter. Husen kommer också att vara Svanenmärkta vilket innebär att de är kontrollerade och säkra för att det inte finns miljöfarliga ämnen. Tak och fasade är energieffektiva för energisnåla hus. Ägare av husen är Mästerbo Fastighets AB.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening