helsida_bostad
Foto: Sigtuna kommun

Uppspelta studenter ”portas”

Det har varit en del uppspelta studenter på Arlandagymnasiet dagarna innan studenten på fredag varpå Arlandagymnasiets skolledning fattat beslut om att låta dem studera på distans.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tagit del av ett internt mail till elever på Arlandagymnasiet där det vittnas om alkohol, skrik, gap och visselpipor från de blivande studenterna. Detta samtidigt som elever i åk 1 och 2 fortfarande har undervisning. Rektorn Veronica Suskic skrev i ett internt meddelande till eleverna att man har förståelse för att eleverna är glada och vill fira men att man inte kommer acceptera situationen. Man hotar även med att avboka studenten, något som förvaltningschefen i så fall skulle fatta beslut om.
– Det är allvar och nu balanseras det på en extremt tunn lina, skrev hon.

märsta.nu har fått svar från Erik Ryding, Verksamhetschef för kommunal gymnasie- och vuxenutbildning, han förklarar att det under denna sista vecka är sista möjligheten att göra omprov bland annat, detta samtidigt som andra redan är klara med sina uppgifter och är uppspelta inför studenten och vill umgås med sina kamrater:
– Ett pandemiår som detta är det extra viktigt att skolans lokaler inte blir en plats för häng. Det fungerar såklart inte på grund av smittorisken. Därför har vi tagit beslutet att bara de elever i årskurs 3 som måste, ska vara i skolan de här sista dagarna, övriga har distans, skriver Ryding.

EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

pantamera_avc_helsida
ungdomsarbete_helsida
connys_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

toppbanner
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
arbete_outsider
connys
nrh
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider