nationaldagen_pan
Foto: Sigtuna kommun

Uppspelta studenter ”portas”

Det har varit en del uppspelta studenter på Arlandagymnasiet dagarna innan studenten på fredag varpå Arlandagymnasiets skolledning fattat beslut om att låta dem studera på distans.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tagit del av ett internt mail till elever på Arlandagymnasiet där det vittnas om alkohol, skrik, gap och visselpipor från de blivande studenterna. Detta samtidigt som elever i åk 1 och 2 fortfarande har undervisning. Rektorn Veronica Suskic skrev i ett internt meddelande till eleverna att man har förståelse för att eleverna är glada och vill fira men att man inte kommer acceptera situationen. Man hotar även med att avboka studenten, något som förvaltningschefen i så fall skulle fatta beslut om.
– Det är allvar och nu balanseras det på en extremt tunn lina, skrev hon.

märsta.nu har fått svar från Erik Ryding, Verksamhetschef för kommunal gymnasie- och vuxenutbildning, han förklarar att det under denna sista vecka är sista möjligheten att göra omprov bland annat, detta samtidigt som andra redan är klara med sina uppgifter och är uppspelta inför studenten och vill umgås med sina kamrater:
– Ett pandemiår som detta är det extra viktigt att skolans lokaler inte blir en plats för häng. Det fungerar såklart inte på grund av smittorisken. Därför har vi tagit beslutet att bara de elever i årskurs 3 som måste, ska vara i skolan de här sista dagarna, övriga har distans, skriver Ryding.

mp_helsida_eu
connys_helsida
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider