kommun_skoterska
Foto: Sigtuna kommun

Uppspelta studenter ”portas”

Det har varit en del uppspelta studenter på Arlandagymnasiet dagarna innan studenten på fredag varpå Arlandagymnasiets skolledning fattat beslut om att låta dem studera på distans.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tagit del av ett internt mail till elever på Arlandagymnasiet där det vittnas om alkohol, skrik, gap och visselpipor från de blivande studenterna. Detta samtidigt som elever i åk 1 och 2 fortfarande har undervisning. Rektorn Veronica Suskic skrev i ett internt meddelande till eleverna att man har förståelse för att eleverna är glada och vill fira men att man inte kommer acceptera situationen. Man hotar även med att avboka studenten, något som förvaltningschefen i så fall skulle fatta beslut om.
– Det är allvar och nu balanseras det på en extremt tunn lina, skrev hon.

märsta.nu har fått svar från Erik Ryding, Verksamhetschef för kommunal gymnasie- och vuxenutbildning, han förklarar att det under denna sista vecka är sista möjligheten att göra omprov bland annat, detta samtidigt som andra redan är klara med sina uppgifter och är uppspelta inför studenten och vill umgås med sina kamrater:
– Ett pandemiår som detta är det extra viktigt att skolans lokaler inte blir en plats för häng. Det fungerar såklart inte på grund av smittorisken. Därför har vi tagit beslutet att bara de elever i årskurs 3 som måste, ska vara i skolan de här sista dagarna, övriga har distans, skriver Ryding.

mp_ute_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

adhd_kommun

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

nrh_sigtuna
centrum_host_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

connys_helsida
moderat_fokus_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

ica_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

hockeyskola_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
mp_ute_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
kommun_skoterska_outsider
ica_outsider
pantamera_out
connys
nrh
kommun_adhd_outsider
swedol_outsider