vintermarknad_pan
Foto: Swedavia/Daniel Asplund
Arlandas tre banorFoto: Swedavia

Upplands-Väsby föreslår ökade flygningar över Sigtuna

Väsbybor och Väsbys kommunstyrelseordförande Mattias Bohman (S) är inte nöjda med att bana 3 kommer att användas mer på Arlanda i sommar på grund av underhåll.

centrum_artikel_host

Radio Stockholm rapporterar om att bana 1 och 2 kommer att stängas en månad i taget för underhåll i sommar. Det innebär ökad belastning på bana 3 och fler inflygningar över Väsby. Något som väsbybor och Mattias Bohman (S), kommunstyrelseordförande är missnöjda med. Bohman ha i en skrivelse till Sedavia föreslagit alternativa lösningar för planens flygvägar. Dessa skulle dock leda till att trafiken över Sigtuna istället ökar och det anses inte möjligt att genomföra enligt SWedavia som avvisat Väsbys förslag.

Finns en miljödom
Bohman poängterar även att det finns en miljödom som Swedavia ska förhålla sig till.
– Swedavia ska göra allt vad de kan för att minska buller över Väsby och det gör man inte i och med detta, sa Bohman till Radio Stockholm.

Under perioden 30 april-20 maj är det bana 2 som är stängd och under perioden 25 juni-12 augusti är det bana 1.

julmarknad_2022
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

advent_kyrka_helsida
dackskifte_helsida
centrum_host_helsida
vintermarknad_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

moderat_pan_helsida
connys_helsida
agy_oppethus

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
pantamera_out
vintermarknad_outsider
nrh
marknaden_outsider
swedol_outsider
kyrka_outsider_advent
connys
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider