sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Upplagt för avgörande i fullmäkte

Regnbågskoalitionen drog igenom sina ärenden i Kommunstyrelsen på måndagen: - Jag ser fram emot torsdagen för att få ett slut på en helt i onödan utdragen process som bara skapat stiltje och frustration i den kommunala förvaltningen, säger Olov Holst (M), oppositionsråd.

centrum_artikel_host

Efter att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet återremitterat byten av presidier på fullmäktig i augusti så hanterades ärendena igen i Kommunstyrelsen på måndagen. Samtliga voteringar i KS vanns med röstsiffrorna 9-6 och de går nu vidare till beslut i Kommunfullmäktige på torsdag.
– Efter skiftet, som förhoppningsvis sker på torsdag, väntar hårt arbete för den nya kommunledningen, fortsätter Olov Holst. Vi brottas med stora ekonomiska underskott, det är rörigt i organisationen och vi måste förstärka öppenheten och de demokratiska processerna för att verkligen få ordning på den kommunala verksamheten, kommenterar Olov Holst (M), oppositionsråd.

Minoritetsåterremiss kan bara yrkas en gång och fullmäktige måste därmed fatta beslut på torsdag om bytena ska ske. Olov Holst poängterar att den faktiska majoriteten i kommunstyrelsen, nämnder och i fullmäktige skiftade redan innan sommaren, men han menar att Socialdemokraterna vägrat kliva av sina ordförandeposter.

skridskodisco_helsida
pantamera_avc_helsida
funkisfest_helsida
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

connys_helsida
foraldranatverk_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
foraldranatverk_outsider
skridskodisco_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider