centrum_panorama_hostshopping
Ett stort pådrag är kallat till skolan i Sigtuna Foto: Daniel Iskandar
Foto: Daniel Iskandar

En gripen för hot mot skola

Polis grep en person efter att denne hotat SSHL i Sigtuna. Personen greps på annan adress än skolan strax innan klockan 12.

centrum_artikel_host

Polisen är vid SSHL med anledning av ett hot som riktats mot skolan. Även piketstyrkan finns på plats med trupp. Exakta omständigheter kan polisen i nuläget inte kommentera:
– Det jag kan säga är att det kommit ett hot mot en gymnasieskola i Sigtuna kommun. Jag kan i nuläget inte gå in på vad som har sagts. Det kommer in sådana hot med jämna mellanrum och vi tar det på allvar. Vi arbetar intensivt med kommunen och skolan, säger Per Fahlström vid Polisens ledningscentral.

Fahlström kan inte heller gå in på om det finns en hotbild mot skolan tidigare eller eventuella misstänkta för detta hot. När märsta.nu passerar platsen är det flera föräldrar som hämtar upp sina ungdomar.

Polisen uppger vid 12-tiden att en person snabbt kunde gripas och att insatsen avslutats. Det föreligger inget hot mot skolan längre. Den misstänkte greps på annan adress än skolan och en förundersökning gällande grovt olaga hot mot grupp har inletts. Under dagen kommer polisen att ha förhöjd närvaro kring skolan och finns i området för att svara på frågor om trygghet. Under själva händelsen gick skolan in i ”lockdown” och ingen fick komma in.

Uppdaterad kl. 12.41

nrh_sigtuna
moderat_fokus_helsida
hockeyskola_helsida
connys_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

ica_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

joes-helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
sap_sep23_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
joes_outsider
ica_outsider
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys