sap_feb_pan
Ett stort pådrag är kallat till skolan i Sigtuna Foto: Daniel Iskandar
Foto: Daniel Iskandar

En gripen för hot mot skola

Polis grep en person efter att denne hotat SSHL i Sigtuna. Personen greps på annan adress än skolan strax innan klockan 12.

centrum_artikel_host

Polisen är vid SSHL med anledning av ett hot som riktats mot skolan. Även piketstyrkan finns på plats med trupp. Exakta omständigheter kan polisen i nuläget inte kommentera:
– Det jag kan säga är att det kommit ett hot mot en gymnasieskola i Sigtuna kommun. Jag kan i nuläget inte gå in på vad som har sagts. Det kommer in sådana hot med jämna mellanrum och vi tar det på allvar. Vi arbetar intensivt med kommunen och skolan, säger Per Fahlström vid Polisens ledningscentral.

Fahlström kan inte heller gå in på om det finns en hotbild mot skolan tidigare eller eventuella misstänkta för detta hot. När märsta.nu passerar platsen är det flera föräldrar som hämtar upp sina ungdomar.

Polisen uppger vid 12-tiden att en person snabbt kunde gripas och att insatsen avslutats. Det föreligger inget hot mot skolan längre. Den misstänkte greps på annan adress än skolan och en förundersökning gällande grovt olaga hot mot grupp har inletts. Under dagen kommer polisen att ha förhöjd närvaro kring skolan och finns i området för att svara på frågor om trygghet. Under själva händelsen gick skolan in i ”lockdown” och ingen fick komma in.

Uppdaterad kl. 12.41

steningekompani_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

spedition_helsida
fritidsbanken_sportlov
centrum_host_helsida
sportlov
connys_helsida
EXTRA

Fyra döms efter brutal misshandel

Nyheter Fyra personer döms efter en brutal misshandel på Tingvallavägen i Märsta. En man drogs in i en bil av de fyra männen och utsattes sen för slag och sparkar.

pantamera_avc_helsida
funkisfest_helsida

Renovering av Stora Gatan startar i mars

Nyheter Arbetet med att förnya Stora Gatan i Sigtuna tar sin början den 4 mars och väntas pågå i två år. Handlare på gatan befarar inkomstbortfall. Vilket kommunen ska kompensera för.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
spedition_outsider
pantamera_out