centrum_panorama_hostshopping
Ett stort pådrag är kallat till skolan i Sigtuna Foto: Daniel Iskandar
Foto: Daniel Iskandar

En gripen för hot mot skola

Polis grep en person efter att denne hotat SSHL i Sigtuna. Personen greps på annan adress än skolan strax innan klockan 12.

centrum_artikel_host

Polisen är vid SSHL med anledning av ett hot som riktats mot skolan. Även piketstyrkan finns på plats med trupp. Exakta omständigheter kan polisen i nuläget inte kommentera:
– Det jag kan säga är att det kommit ett hot mot en gymnasieskola i Sigtuna kommun. Jag kan i nuläget inte gå in på vad som har sagts. Det kommer in sådana hot med jämna mellanrum och vi tar det på allvar. Vi arbetar intensivt med kommunen och skolan, säger Per Fahlström vid Polisens ledningscentral.

Fahlström kan inte heller gå in på om det finns en hotbild mot skolan tidigare eller eventuella misstänkta för detta hot. När märsta.nu passerar platsen är det flera föräldrar som hämtar upp sina ungdomar.

Polisen uppger vid 12-tiden att en person snabbt kunde gripas och att insatsen avslutats. Det föreligger inget hot mot skolan längre. Den misstänkte greps på annan adress än skolan och en förundersökning gällande grovt olaga hot mot grupp har inletts. Under dagen kommer polisen att ha förhöjd närvaro kring skolan och finns i området för att svara på frågor om trygghet. Under själva händelsen gick skolan in i ”lockdown” och ingen fick komma in.

Uppdaterad kl. 12.41

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
connys_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

mp_tack_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
connys
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider