moderat_pan_nov
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Uppgifter: Flyktförsök på Migrationsverket-Personal gisslantagen

Tidigt i morse ska det ha varit en gisslansituation på Migrationsverket i samband med ett flyktförsök: - Vi har upprättat anmälan om våld mot tjänsteman och olaga tvång, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Polisen i Stockholm.

centrum_artikel_host

Enligt uppgift till märsta.nu ska ett flyktförsök ägt rum på Migrationsverket i Arlandastad tidigt i morse. En ur personal ska i samband med det ha tagits som gisslan och fått en kniv tryckt mot halsen. Det var två personer som försökte fly men polis tillkallades och flyktförsöket misslyckades.

Polisens kan varken bekräfta eller dementera märsta.nu:s uppgifter utan hänvisar till Migrationsverket. Per Fahlström, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, bekräftar i alla fall att det varit en situation och att en anmälan om våld mot tjänsteman och olaga tvång upprättats.

Vid lunchtid på måndagen fick märsta.nu tar i Migrationsverkets presstjänst. Rymningsförsöket bekräftas samt att en person skadats i samband med det, men denne kommer att få lämna sjukhuset inom kort. Det finns inget i nuläget som talar för att en kniv använts men man utreder det.
– Migrationsverket ser mycket allvarligt på händelsen då det är mycket allvarligt när en tjänsteman utsätts för våld. Det som prioriteras just är nu att ge stöd till den drabbade medarbetaren och om det finns andra i personalen som påverkats av händelsen kan det också får stöd, uppger Pierre Karatzian vid Migrationsverkets pressavdelning.

Som en följd av händelsen har man vidtagit åtgärder gällande säkerhetsrutiner och man ska utvärdera och utveckla försvarsverksamheten. Nu skrivs en incidentrapport som man ska följa upp.
– De två förvarstagna som var inblandade i händelsen är säkerhetsplacerade och en polisanmälan har upprättats. Händelsen är även anmäld till Arbetsmiljöverket och Försäkringskassan, säger Karatzian

Uppdaterad kl. 12.50

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
agy_oppethus
julmarknad_2022
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

moderat_pan_helsida
vintermarknad_helsida
defacto_helsida
advent_kyrka_helsida
centrum_host_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

dackskifte_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
marknaden_outsider
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider
kyrka_outsider_advent
vintermarknad_outsider
nrh
pantamera_out
dackskifteoutsider