eldsjal2024_pan
Foto: märsta.nu

Uppåtgående trend fortsätter med fler som återgår till det normala

Fler och fler återgår till det normala och Googles data över rörelsemönster visar att kommuninvånarna också börjar hitta ut.

centrum_artikel_host

Under hela pandemin har Google analyserat människors rörelsemönster. Ett så kallat ”baslinjevärde” är normal nivå. Under stora delar av pandemin har kollektivtrafik och arbetsplatser varit långt under baslinjevärdet. De senaste veckorna har trenden varit uppåtgående, det vill säga att kommuninvånare och andra börjar återgå till det normala.

De senaste siffrorna från Google som är från 29:e juli visar att shopping och nöje nu bara är 13 procent under baslinjevärdet, matbutiker och apotek är på normal nivå, kollektivtrafiken är på 46 procent under det normala och arbetsplatser är hela 56 procent under. Ett tag ökade kommuninvånarnas närvaro på arbetsplatser men sjönk igen i mitten av juli, vilket också kan ha att göra med semestertider. Just nu är trenden för arbetsplatser lite positiv och visar en uppåtgående kurva inför hösten.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
storemore_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna