valstadagen_pan
Foto: märsta.nu

Uppåtgående trend fortsätter med fler som återgår till det normala

Fler och fler återgår till det normala och Googles data över rörelsemönster visar att kommuninvånarna också börjar hitta ut.

centrum_artikel_host

Under hela pandemin har Google analyserat människors rörelsemönster. Ett så kallat ”baslinjevärde” är normal nivå. Under stora delar av pandemin har kollektivtrafik och arbetsplatser varit långt under baslinjevärdet. De senaste veckorna har trenden varit uppåtgående, det vill säga att kommuninvånare och andra börjar återgå till det normala.

De senaste siffrorna från Google som är från 29:e juli visar att shopping och nöje nu bara är 13 procent under baslinjevärdet, matbutiker och apotek är på normal nivå, kollektivtrafiken är på 46 procent under det normala och arbetsplatser är hela 56 procent under. Ett tag ökade kommuninvånarnas närvaro på arbetsplatser men sjönk igen i mitten av juli, vilket också kan ha att göra med semestertider. Just nu är trenden för arbetsplatser lite positiv och visar en uppåtgående kurva inför hösten.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

connys_helsida
joes-helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

defacto_helsida
mp_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

Wenngarns_cafe_helsida
elon_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

valstadagen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ica_outsider
nrh
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
joes_outsider
connys
student_outsider
pantamera_out
mp_outsider
valstadagen_outsider