Foto: Genrebild/Hemnet

Uppåt på villamarknaden i kommunen

Villamarknaden går stadigt uppåt i kommunen, de senaste tre månaderna med över två procent. Däremot backar bostadsrättspriserna under perioden.

Svensk Mäklarstatistik har presenterat de senaste siffrorna för bostadspriser i Sigtuna kommun. Under perioden april-juni sjönk bostadsrättspriserna med 2,2 procent, trots en årlig ökning på en procent. Villamarknaden visade en motsatt trend med en ökning på 2,2 procent under de senaste tre månaderna och en årlig uppgång på 6,5 procent. Kvadratmeterpriset för villor ligger nu på 38 826 kronor.

I juni såldes 19 villor och 27 bostadsrätter i kommunen. Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, kommenterade att bostadsmarknaden brukar vara lugnare under sommaren, men att det i år säljs betydligt fler bostäder än förra året. Han menar att de sjunkande räntorna gör att fler svenskar känner sig trygga med att köpa ny bostad.

Därför inleds rekordtidig hyresförhandling

Bostad märsta.nu kunde tidigare i veckan rapportera om att privata hyresvärdar i kommunen startat hyresförhandlingar redan nu och dessutom yrkat höjning med över 14 procent. Nu bemöter Fastighetsägarna kritiken från Hyresgästföreningen

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening