Foto: Pressbild

Uppåt på bostadsmarknaden igen

Bostadsmarknaden går upp igen med ett antal procent efter nedgång i nästan åtta månader.

Svensk mäklarstatistiks månadsrapport över bostadspriserna visar att det är uppåt igen. På villamarknaden 3,6 procent under perioden januari-mars, 30 villor såldes till medelpriset 5,56 miljoner kronor. Dock är nedgången kraftig sett till det senaste året då priserna sjunkit med hela 13 procent.

För bostadsrätter har man nästan hämtat in hälften av nedgången för det senaste året. 132 bostadsrätter förmedlades under de tre första månaderna i år till ett medelpris på 2,4 miljoner kronor. Uppgången var nästan fem procent. Nedgången de senaste tolv månaderna är nu 3,3 procent. Enligt Svensk mäklarstatistik är kvadratmeterpriset nu på högsta nivån sedan september 2020 och ligger på samma nivå som april 2019.

Villamarknaden har dock tagit mycket stryk i kommunen. De högsta priserna noterades under februari 2022, därefter har det varit en nedgång fram till november 2022. Priserna ökar dock för fjärde månaden i följd.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening