Foto: Pressbild

Uppåt för villapriserna-Ner för bostadsrätter

Villapriserna fortsätter stiga medan bostadsrätterna går ner i kommunen.

54 villor såldes i kommunen mellan november-januari till ett snittpris på 5,2 miljoner kronor, det är en ökning med fem procent. Vid samma tid förra året såldes 50 villor. Villapriserna har gått upp kraftigt under coronapandemin i kommunen.

När det gäller bostadsrätter har priserna sjunkit med fem procent. 131 bostadsrätter såldes i kommunen till snittpris på 2 miljoner, det säljs fler bostadsrätter i år än förra året men priset sjunker trots det.

Även om bostadsmarknaden i kommunen verkar överhettad så är Sigtuna inte med på den lista över var stockholmare flyttar till. Flest flyttade till Huddinge följt av Nacka, Solna, Järfälla och Sundbyberg enligt SVT Stockholm.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening