Foto: Street view/Google

Uppåt för villamarknaden i kommunen

Villapriserna i kommunen sköt i höjden den senaste tremånadersperioden visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Maj i år noterades det lägsta snittpriset för villor på tre år. Men sedan dess har det skett en rejäl återhämtning. Priserna ligger nu på samma nivå som augusti 2022 och för den senaste tremånadersperioden var uppgången hela fem procentenheter. Prisutvecklingen senaste tolv månaderna är 2,6 procentenheter på villasidan. Snittpriset för en villa är 5,97 miljoner kronor.
På bostadsrätter är det en marginell uppgång med 0,5 procentenheter senaste tremånadersperioden med ett kvadratmeterpris på 27 100 kronor. Dock är det en klar nedgång för de senaste 12 månaderna med fem procentenheter. Kvadratmeterpriser har tappat drygt 600 kronor det senaste året.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening