Foto: Pressbild

Uppåt för bostadsrätter i kommunen

Bostadsrättspriserna ökar i kommunen medan villapriserna visar en nedgång.

Siffror från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy sammanställt visar att bostadsrättspriserna går upp med tre procent den senaste tremånadersperioden mars-maj, jämfört med december-februari. 117 bostadsrätter såldes i kommunen under den aktuella perioden till ett snittpris av 2,1 miljoner kronor. Det görs dock klart färre affärer nu än förra året, förra året var det 145 bostadsrätter som bytte ägare mellan mars-maj.

På villasidan är det en nedgång med tre procent för mars-maj. Nedgången på villasidan har varit generell i över ett år, en kort uppgång noterades för perioden december-februari, men nu vänder alltså priserna ner igen. 39 villor såldes i kommunen under perioden till snittpriset 4,6 miljoner kronor. Fem av länets kommuner visar negativa siffror på villamarknaden, men i många kommuner är det en uppåtgående prisbild.

Därför inleds rekordtidig hyresförhandling

Bostad märsta.nu kunde tidigare i veckan rapportera om att privata hyresvärdar i kommunen startat hyresförhandlingar redan nu och dessutom yrkat höjning med över 14 procent. Nu bemöter Fastighetsägarna kritiken från Hyresgästföreningen

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening