eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

Unika fälgkon hamnar på Sigtuna museum

Andie Lahdo kommer att överlämna sin fälgkon ABS30 till Sigtuna Museum: - Vi är stolta över att få presentera hans uppfinning och få den till museet, säger Ted Hesselbom, museichef.

centrum_artikel_host

ABS360 som är en fälg som fungerar över bilmärkesgränserna, Andie Lahdo som uppfann konen kommer nu att lämna över den till Sigtuna museum. Stålkonan är en sorts multiflexibel mutter som fungerar på nästan alla bilmodeller. Konen ska visas upp som en del av lokala uppfinningar. Sedan tidigare finns det cirka 160 000 föremål i museets samlingar.
– Denna händelse är särskilt betydelsefull för mig personligen, eftersom jag har varit bosatt och verksam i Sigtuna kommun sedan 1986. Sverige har en lång och stolt tradition av metallinnovationer, som exempelvis kullagret, skiftnyckeln och blixtlåset för att nämna några. Det är med stor ära och vördnad jag överlämnar min uppfinning ABS360 till museets samlingar säger Andie Lahdo, VD och grundare av ABS Wheels.

steningekompani_helsida
aldreomsorg_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

storemore_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

spedition_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

centrum_host_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
outsider_aldreomsorg
storemore_out
eldsjal2024_out
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna