sap_feb_pan
Foto: Google Streetview

Ungdomsmottagningen flyttar till Södergatan

Ungdomsmottagningen flyttar till nya lokaler i Märsta läkarhus från och med 1:a oktober.

centrum_artikel_host

Ungdomsmottagningen flyttar verksamheten till Södergatan 19A där Märsta läkarhus finns. I lokalerna finns sedan tidigare andra vårdinrättningar och ungdomsmottagningen med 1500 besökare om året får en mer lämpad plats att finnas i.
– Många ungdomar kommer till oss flera gånger under en månad. Det kan till exempel handla om återbesök hos barnmorska eller samtalsserier med kurator. Sedan har vi ju de som får rådgivning per telefon och de som kommer till oss för att hämta gratis kondomer och de journalförs inte. Besöken som vi får av skolklasser är inte heller medräknade i statistiken, säger Paula Wallenius, enhetschef på Individ- och familjeomsorgsförvaltningen.

Om det finns behov kan ungdomsmottagningen även remittera ungdomar till andra specialister och i och med flytten underlättas samverkan med andra resurser. Generellt mår dock ungdomarna bra enligt Paula Wallenius.
– Den vanligaste anledningen till att de besöker oss är att de är i behov av preventivmedel eller för att de har eller är oroliga för att de har någon sexuellt överförd infektion. Men sedan finns det de som fångas upp för psykisk ohälsa eller dåligt mående, och de har ofta stora behov, berättar Paula Wallenius.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

connys_helsida
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

pantamera_avc_helsida
spedition_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

fritidsbanken_sportlov

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

skridskodisco_helsida
sportlov
funkisfest_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
spedition_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna