kyrka_advent _pan
Foto: Google Streetview

Ungdomsmottagningen flyttar till Södergatan

Ungdomsmottagningen flyttar till nya lokaler i Märsta läkarhus från och med 1:a oktober.

centrum_artikel_host

Ungdomsmottagningen flyttar verksamheten till Södergatan 19A där Märsta läkarhus finns. I lokalerna finns sedan tidigare andra vårdinrättningar och ungdomsmottagningen med 1500 besökare om året får en mer lämpad plats att finnas i.
– Många ungdomar kommer till oss flera gånger under en månad. Det kan till exempel handla om återbesök hos barnmorska eller samtalsserier med kurator. Sedan har vi ju de som får rådgivning per telefon och de som kommer till oss för att hämta gratis kondomer och de journalförs inte. Besöken som vi får av skolklasser är inte heller medräknade i statistiken, säger Paula Wallenius, enhetschef på Individ- och familjeomsorgsförvaltningen.

Om det finns behov kan ungdomsmottagningen även remittera ungdomar till andra specialister och i och med flytten underlättas samverkan med andra resurser. Generellt mår dock ungdomarna bra enligt Paula Wallenius.
– Den vanligaste anledningen till att de besöker oss är att de är i behov av preventivmedel eller för att de har eller är oroliga för att de har någon sexuellt överförd infektion. Men sedan finns det de som fångas upp för psykisk ohälsa eller dåligt mående, och de har ofta stora behov, berättar Paula Wallenius.

pantamera_avc_helsida
vintermarknad_helsida
dackskifte_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
julmarknad_2022
moderat_pan_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
swedol_outsider
dackskifteoutsider
nrh
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys