centrum_panorama_hostshopping
Water Solution UF; Julia Gustavsson, Melda Mutlu och Jesper D´AllessandroFoto: Insändarbild

Ungdomar vill hjälpa kommuninvånare att spara vatten

I tider av miljötänk har tre elever på Arlandagymnasiet börjat sälja en produkt för att minska kommuninvånares vattenförbrukning.

centrum_artikel_host

Eleverna Melda Mutlu, Julia Gustavsson och Jesper D´Allesandro har startat ett företag inom Ung Företagsamhet på Arlandagymnasiet. Deras affärsidé är att hjälpa kommuninvånare att spara vatten. En produkt som placeras intill kranen och visar hur mycket vatten du förbrukat under dagen. Företaget har de kallat Water Solution UF. Enligt eleverna förbrukar man ca 160 liter vatten per person/dag. Lösningen innebär att varje person sparar in 15 liter per dag.
– Genom att du använder produkten vid din kran kan du klart och tydligt se när din miljövänliga användningstid har passerats. Detta ger insikt och blir en tankeställare som får dig att påverka hur mycket vatten du vill använda dagligen, berättar Julia Gustavsson.

Jesper D´Allessandro och övriga i hans företag tycker att det är viktigt att man ändrar sin vattenförorening. Budskapet är att man vill hjälpa invånarna att bidra till en positiv miljöpåverkan. Produkten, en så kallad Shower Timer, kostar endast hundra kronor.
– Vi upplever att många vill göra något åt miljön men det saknas någonting konkret i vardagen i varje hushåll. Det har vi nu en konkret lösnings på, säger trion i ett gemensamt uttalande.

brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna