eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Ungdomar slogs i Märsta

Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_artikel_host

Enligt vittnesuppgifter har en grupp på cirka 15 ungdomar varit inblandade i en misshandel i Märsta, Sigtuna. Incidenten rapporterades klockan 15.53 och enligt vittnet verkar det ha varit en handgemäng där knytnävar användes som vapen.

Inga allvarliga skador har observerats på någon av de inblandade enligt vittnesuppgifter. Trots detta har polispatruller skickats till platsen med anledning av den oroande situationen och risken för att våldsamheterna ska eskalera.

Polisen är på plats för att förhindra ytterligare konfrontationer och säkerställa lugnet i området. Utredning pågår för att klargöra händelseförloppet och identifiera de inblandade ungdomarna.

seniormassa_pan
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

connys_helsida
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
pantamera_out
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
connys
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider