moderat_pan_nov

Ungdomar reser gratis med SL i sommar

SL ger i sommar alla ungdomar födda 2004-2010 ett sommarlovskort: - Nu ger vi det unga Stockholm en unik möjlighet att upptäcka kollektivtrafiken efter år av statliga restriktioner och regleringar, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiknämndens ordförande.

centrum_artikel_host

För att få fler unga att återvända till kollektivtrafiken har SL:s Trafiknämnd beslutat om att unga födda mellan 2004-2010 ska få ett gratis sommarlovskort.
– Nu ger vi det unga Stockholm en unik möjlighet att upptäcka kollektivtrafiken efter år av statliga restriktioner och regleringar. Detta med den kanske största prova-på-kampanjen i svensk kollektivtrafiks historia. Sätter vi goda vanor hos en ung generation är det något hela samhället vinner på. Där statliga myndigheter sagt nej och stanna hemma, säger vi nu ja, välkomna, res och möts, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiknämndens ordförande.

Miljöpartiets Tomas Eriksson, vice ordförande i Trafiknämnden, säger att det är en viktig och somrig satsning på de yngsta resenärerna. Bakom beslutet finns även Kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna. Distribution av sommarlovskort kommer att ske inom kort till de ungdomar som är skrivna inom länets 26 kommuner. det kommer att gälla mellan 10 juni-18 augusti. Med sommarlovskortet vill man även sätta goda vanor hos en ung generation, något som hela samhället vinner på i längden enligt Tamsons (M)

dackskifte_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

moderat_pan_helsida
julmarknad_2022
vintermarknad_helsida
connys_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

advent_kyrka_helsida
agy_oppethus
defacto_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
centrum_outsider_host
nrh
dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
marknaden_outsider