centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskandar

Ungdomar kan vaccinera sig på måndag i Vikingahallen

Efter några veckor utan möjlighet för ungdomar att kunna ta vaccin mot covid-19 i Sigtuna så har vaccinatören Ally nu öppnat upp så att det är möjligt.

centrum_artikel_host

Från och med måndag kan man boka tid som 16-17-åring i Vikingahallen. märsta.nu rapporterade för några veckor sedan att det inte gick på grund av att ungdomarna behövde mer tid och tog resurser i anspråk. Istället blev de hänvisade till andra platser i länet.
– Nu har vi fått in lite mer personal och kommer därför att öppna upp för vaccinering av 16-17 åringar, nu på måndag räknar vi med att påbörja vaccinering på den gruppen, säger Catharina Strömstedt, administratör på Ally Medical AB

Catharina Strömstedt poängterar att det nu är viktigt att man vaccinerar sig i alla målgrupper, inte bara de yngre, när smittspridningen ökar. märsta.nu kunde under fredagen skriva om att invånare under 40 år har lägre vaccinationstäckning. Bokning för alla sker via appen Alltid öppet. Tider för 16-17-åringar läggs ut löpande, kan man inte boka utan bank-id så går det via Callcenter på 1177 Vårdguiden.

defacto_helsida
nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

centrum_host_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

joes-helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

hockeyskola_helsida
connys_helsida
moderat_fokus_helsida
sap_sep23_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_bli_medlem
joes_outsider