nationaldagen_pan
Foto: Daniel Iskandar

Ungdomar kan vaccinera sig på måndag i Vikingahallen

Efter några veckor utan möjlighet för ungdomar att kunna ta vaccin mot covid-19 i Sigtuna så har vaccinatören Ally nu öppnat upp så att det är möjligt.

centrum_artikel_host

Från och med måndag kan man boka tid som 16-17-åring i Vikingahallen. märsta.nu rapporterade för några veckor sedan att det inte gick på grund av att ungdomarna behövde mer tid och tog resurser i anspråk. Istället blev de hänvisade till andra platser i länet.
– Nu har vi fått in lite mer personal och kommer därför att öppna upp för vaccinering av 16-17 åringar, nu på måndag räknar vi med att påbörja vaccinering på den gruppen, säger Catharina Strömstedt, administratör på Ally Medical AB

Catharina Strömstedt poängterar att det nu är viktigt att man vaccinerar sig i alla målgrupper, inte bara de yngre, när smittspridningen ökar. märsta.nu kunde under fredagen skriva om att invånare under 40 år har lägre vaccinationstäckning. Bokning för alla sker via appen Alltid öppet. Tider för 16-17-åringar läggs ut löpande, kan man inte boka utan bank-id så går det via Callcenter på 1177 Vårdguiden.

connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
connys