centrum_panorama_hostshopping
Sara Rosén, 17, ska jobba som teamledare.Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Ungdomar jobbar med sällskap åt äldre

Ungdomar i kommunen får möjlighet att jobba som sällskap åt äldre som känner sig ensamma.

centrum_artikel_host

Högstadie- och gymnasieungdomar i kommunens kommunala skolor har fått möjlighet att arbeta som sällskap åt äldre som känner sig ensamma. Det är ett projekt som omfattar 24 ungdomar i första skedet. Denna helg är det premiär. Man kommer att göra arbetspass på kommunens fyra äldreboende; Hemskogen, Arhem, Ärlinghem och Ymer.
– Jag tycker att det känns som ett roligt och ansvarsfullt jobb att få jobba med äldre. Det är också ett bra tillfälle att testa på vårdyrket, säger Sara Rosén, 17 år.

Sara Rosén kommer att vara teamledare varje söndag på Arhem och intresset uppges ha varit stort. Efter att några skolor fått information har över 250 elever från högstadiet anmält intresse och 76 från gymnasiet. Man har haft anställningsintervjuer, efter dessa valdes 24 ungdomar ut, 18 tjejer och sex killar. Företaget Ung Omsorg är med i satsningen, de har sedan 2007 varit specialiserade på möten mellan generationer.
– Vi har under en lång tid fört dialog med Ung Omsorg och det känns fantastiskt bra att de äntligen kan starta upp sin verksamhet i Sigtuna kommun. Att intresset dessutom var så stort från ungdomarnas sida ger känslan av att satsningen är helt rätt. Alla parter är vinnare; ungdomarna, brukarna och även vi som kommun, säger Josefin Brodd (M), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

 

mp_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

seniordag_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

nrh_sigtuna

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

joes-helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

ica_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

karnkraft_m_topp
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
pantamera_out
mp_outsider
centrum_outsider_host
nrh
joes_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
seniordag_outsider
ridskola_2020_outsider