centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Ungdomar i Sigtuna kommun med i gängkriminalitet

Sigtuna är en av kommunerna som anses ha problem med gängkriminalitet enligt SVT.

centrum_artikel_host

TT har gjort en kartläggning över gängkriminalitet, det visar sig att 14 av kommunerna som svarar hade problem med att ungdomar är involverade i kriminella nätverk rapporterar SVT Nyheter. En av dessa är Sigtuna kommun. Utöver Sigtuna kommun är det bara två kommuner i länet (Botkyrka och Täby) som svarat att de har ungdomar som är kopplade till gängkriminalitet.

Yngre uppges vara springpojkar åt äldre, gänget byggs på och man utöver makt genom att andra ska bli rädda. När de är så unga är det ingen som vågar tjata på gänget, de yngsta ska vara i 12-årsåldern, eller går i årskurs 6. Det är kommunernas socialtjänst som hanterar kriminalitet bland unga, orosanmälningar görs ofta av skolorna, vanligtvis är ungdomarna då mellan 14-16 år uppger SVT Nyheter.

pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider