nationaldagen_pan
Foto: Region Örebro län

Ungdomar får ta vaccin

Ungdomar i 16-17-årsåldern erbjuds att ta vaccin mot covid-19 med start 9:e augusti.

centrum_artikel_host

SVT Stockholm rapporterar att 16-17-åringar från och med 9:e augusti kommer att erbjudas möjlighet för vaccinering mot covid-19.
– Vi har därför goda förutsättningar att erbjuda unga mellan 16 och 17 år vaccination mot covid-19 från och med 9 augusti. Vi är uppe i planeringsfasen just nu och vår avsikt är att starta den 9 augusti, säger Elda Sparrelid chefsläkare till SVT.

Sedan 9 juli kan alla över 18 år ta vaccinet. Det kommer dock att finnas samtyckesblanketter som vårdnadshavare ska fylla i för minderåriga. Om vårdnadshavare int fyller i så kan 16-17-åringarna samtycka sin egen vaccinering om de anses mogna att ta ett sådant beslut. Vaccinatören kommer att göra en mognadsbedömning skriver SVT.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
seniormassa_pan

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Nyheter Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
mp_eu_outsider
connys