centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Ungdomar bråkade på tak

På tisdagskvällen vid 21-tiden utbröt ett bråk på ett skoltak i Märsta där ett antal ungdomar var inblandade. Ungdomarna hade tagit sig upp på byggnadsställningen och fortsatte bråka på taket, vilket orsakade oro i området. Polispatruller skickades snabbt till platsen för att lösa situationen.

centrum_artikel_host

Polisens ankomst påverkade snabbt händelseförloppet. Efter att ha tagit sig upp till taket lyckades polisen övertala ungdomarna att avsluta bråket och lugna ner sig. Klockan 22:10 hade polispatrullen säkerställt att alla ungdomar hade kommit ner från taket utan några rapporterade skador.

Under insatsen samverkade polisen även med föräldrarna till de ungdomar som var inblandade. Föräldrarna kontaktades och informerades om händelsen och deras närvaro bidrog till att snabbt lösa situationen på ett fredligt sätt. Polisens samarbete med föräldrarna visar vikten av att hantera liknande situationer genom en gemensam ansträngning från samhället och föräldrarna för att säkerställa ungdomarnas välmående och trygghet.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
sigtunakampen_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
mp_eu_outsider