moderat_fokus_pan

Unga stod för hälften av covid-fallen

Många som smittats av covid-19 i sensommar har varit unga personer.

centrum_artikel_host

Hälften av de som smittades av covid-19 under sensommaren mellan 29 juni-16 augusti ska ha varit under 40 år. Totalt smittades 4150 personer under perioden, 25 procent var mellan 20-29 och 25 procent mellan 30-39 visar Region Stockholms siffror som SVT Stockholm sammanställt.

Även personer under 10 år har drabbats av covid-19, det 38 fall registrerade mellan 0-9 år. 236 fall rör unga mellan 10-19. Den största gruppen som drabbats av covid-19 är just mellan 20-29, totalt drygt 1000 personer och 30-39 år var strax under 1000 personer.

Folkhälsomyndighetens siffror över antalet smittade på kommunnivå kommer senare under dagen. Den senaste siffran för kommunen rör sex personer som smittats. Kommunen har legat på låg nivå senaste månaden med färre än tio fall.

pantamera_avc_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

centrum_host_helsida
sap_sep23_helsida
nrh_sigtuna
ica_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

defacto_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

moderat_fokus_helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

hockeyskola_helsida
joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
hockeyskola_outsider
swedol_outsider
nrh
connys
ica_outsider