sap_feb_pan

Unga stod för hälften av covid-fallen

Många som smittats av covid-19 i sensommar har varit unga personer.

centrum_artikel_host

Hälften av de som smittades av covid-19 under sensommaren mellan 29 juni-16 augusti ska ha varit under 40 år. Totalt smittades 4150 personer under perioden, 25 procent var mellan 20-29 och 25 procent mellan 30-39 visar Region Stockholms siffror som SVT Stockholm sammanställt.

Även personer under 10 år har drabbats av covid-19, det 38 fall registrerade mellan 0-9 år. 236 fall rör unga mellan 10-19. Den största gruppen som drabbats av covid-19 är just mellan 20-29, totalt drygt 1000 personer och 30-39 år var strax under 1000 personer.

Folkhälsomyndighetens siffror över antalet smittade på kommunnivå kommer senare under dagen. Den senaste siffran för kommunen rör sex personer som smittats. Kommunen har legat på låg nivå senaste månaden med färre än tio fall.

centrum_host_helsida
foraldranatverk_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

funkisfest_helsida
sportlov
fritidsbanken_sportlov
steningekompani_helsida
connys_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

pantamera_avc_helsida
skridskodisco_helsida
spedition_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider