centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkivbild

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

centrum_artikel_host

Ung företagsamhet har utvalt Sigtuna kommun som en av de få destinationerna i Stockholmsregionen för deras inspirationsdagar. Målet är att genom seminarier, samtal och föreläsningar om utbildning, jobb, entreprenörskap och privatekonomi, inspirera ungdomar att tro på sig själva och sin framtid.

Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun, är entusiastisk över evenemanget och säger: ”Det här är en fantastisk möjlighet som niorna i vår kommun får, att Ung Företagsamhet har valt ut oss som en av fem kommuner att få en sådan här inspirationsdag. Tänk om någon, just tack vare seminariet, blir nyfiken på ett yrke och väljer att studera vidare för att nå sitt mål! Samarbete mellan näringsliv och våra unga i kommunen är viktigt för alla. Vi vill ju att Sigtuna kommun ska vara den främsta kommunen att leva, verka och bo i, och det startar med våra unga.”

Carola Sjödin, tillförordnad rektor på Ekillaskolan, välkomnar också samarbetet och understryker dess betydelse för elevernas framtidsplaner. ”Vi välkomnar mer samarbete mellan skolor och näringslivet. Vi förbereder ju våra elever för framtiden, och det här är ett utmärkt tillfälle för våra nior att få inblick i och kunskap om olika yrken. De ska snart göra sina gymnasieval dessutom, så förhoppningsvis ger den här dagen inspiration inför det också,” säger hon.

connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

brobygget_2024
centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_tack_outsider
brobygget_outsider