defacto_pan2020
Foto: Arkivbild

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

centrum_artikel_host

Ung företagsamhet har utvalt Sigtuna kommun som en av de få destinationerna i Stockholmsregionen för deras inspirationsdagar. Målet är att genom seminarier, samtal och föreläsningar om utbildning, jobb, entreprenörskap och privatekonomi, inspirera ungdomar att tro på sig själva och sin framtid.

Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun, är entusiastisk över evenemanget och säger: ”Det här är en fantastisk möjlighet som niorna i vår kommun får, att Ung Företagsamhet har valt ut oss som en av fem kommuner att få en sådan här inspirationsdag. Tänk om någon, just tack vare seminariet, blir nyfiken på ett yrke och väljer att studera vidare för att nå sitt mål! Samarbete mellan näringsliv och våra unga i kommunen är viktigt för alla. Vi vill ju att Sigtuna kommun ska vara den främsta kommunen att leva, verka och bo i, och det startar med våra unga.”

Carola Sjödin, tillförordnad rektor på Ekillaskolan, välkomnar också samarbetet och understryker dess betydelse för elevernas framtidsplaner. ”Vi välkomnar mer samarbete mellan skolor och näringslivet. Vi förbereder ju våra elever för framtiden, och det här är ett utmärkt tillfälle för våra nior att få inblick i och kunskap om olika yrken. De ska snart göra sina gymnasieval dessutom, så förhoppningsvis ger den här dagen inspiration inför det också,” säger hon.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

connys_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

nrh_sigtuna
centrum_host_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

joes-helsida
adhd_kommun

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

mp_ute_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_adhd_outsider
swedol_outsider
mp_ute_outsider
pantamera_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
kommun_skoterska_outsider
nrh
connys