centrum_panorama_hostshopping
Milo Hanna

Arlanda föll i första matchen

Kungsängen besegrade FC Arlanda med 3-2 i första kvalmatchen.

centrum_artikel_host

Kungsängen har varit numret för stort i första halvlek mot FC Arlanda på Midgårdsvallen. Målvakten Milo Hanna har svarat för ett flertal kvalificerade räddningar och tack vare honom är det enbart 0-1 på resultattavlan. Arlanda är uddlöst och tappar mycket boll medan Kungsängen arbetar metodiskt och har tålamod.

Arlanda startade andra halvlek piggare och fick bättre fart på spelet. 1-1 kom i samband med en hörna som Maik Aslan var sist på. Men lyckan varade bara någon minut, direkt efter avspark kom Kungsängens andra mål genom ett välplacerat skott från 25 meter. Kungsängen gjorde även 3-1 på en hörna där en omarkerad spelare volleysköt in bollen förbi Milo Hanna. Arlanda ökade intensiteten sista tjugo minuterna och gick mer på kamp för att få in en reducering, den kom i 81:a minuten på en tilltrasslad situation i samband med en hörna. Målvakten gjorde först en kanonräddning men bollen gick ut till Aleksandar Iskandar som skickade in ett nytt inlägg som Mass Khan kunde styra in i mål. Matchen höll på i 98 minuter, det blev hetsigt och stressigt på övertid. Arlanda gick hårt för en kvittering men Kungsängen fredade sig.

Returen spelas om en vecka, 31/10, på Kungsängens IP. Arlanda behöver vinna med två mål för att gå vidare eller uddamålsseger från 4-3 och uppåt.

 

nrh_sigtuna
sap_sep23_helsida
ica_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

pantamera_avc_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

centrum_host_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

moderat_fokus_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

connys_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

hockeyskola_helsida
joes-helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

defacto_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
swedol_outsider
connys
ica_outsider