kyrka_advent _pan
Foto: Daniel Asplund/Swedavia
Arlandas rullbanorFoto: Swedavia

Underhållsarbetet av bana 1 förlängs

Swedavia aviserar en utökning av underhållet av bana 1 till 18 juni-19 augusti.

centrum_artikel_host

Underhållet av bana 1 kommer att öka med en vecka i vardera ände av start och slut än vad som tidigare meddelats. Swedavia avserasfaltera om banan och det kommer ske mellan 18/6-19/8. Anledningen till det är att åtgärderna som ska genomföras är mer omfattande än de som ursprungligen planerades.

Med anledning av stängningen av bana 1 kommer belastningen att vara större på bana 2 och 3. Swedavia har fört en dialog med kommunerna som väntas få ökad överflygning, tidigare har Väsby kritiserat Swedavia för hur inflygningar ska ske under avstängningen av bana 1.
– Under tiden kommer vi att använda rullbana 2 och 3 mer än vanligt. Det innebär ett förändrat bananvändningsmönster och fler flyg än vanligt över vissa områden runt flygplatsen. Vi beklagar eventuella olägenheter av detta och hoppas på förståelse för vikten av att genomföra reparationsarbetet, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör.

dackskifte_helsida
julmarknad_2022
advent_kyrka_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

centrum_host_helsida
connys_helsida
agy_oppethus
defacto_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

pantamera_avc_helsida
vintermarknad_helsida
moderat_pan_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
vintermarknad_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
marknaden_outsider