eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/If

Under hundra inbrott

Inbrottsstatistiken för 2019 är klar och det stannade på under 100 inbrott i kommunen.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun drabbades 2019 av 93 inbrott, fullbordade och försök. Det är klart under 2018 års siffra som var 115 och rekordåret 2017 med 189 stycken. Grannsamverkarna i kommunen hade som mål att komma under 100 inbrott vilket är nått. En bidragande orsak till minskningen av inbrott under året har varit att polisen plockat in en liga, bland annat några som greps under hösten samt en fungerande och växande grannsamverkan runt om i kommunen.

Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist gläds över siffrorna:
– Det vi önskade inträffade. Det blev under 100 bostadsinbrott 2019. 22 procent mindre än 2028 och 51 procent mindre än rekordåret 2017, säger han i ett kort uttalande.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida
storemore_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
nrh_sigtuna
connys
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out