centrum_panorama_hostshopping

Under 400 fall i regionen

I hela regionen, det vill säga 26 kommuner, har det bara rapporterats in 394 fall förra veckan.

centrum_artikel_host

394 fall av covid-19 konstaterades i regionen under förra veckan. Antalet fall fortsätter således minska i länets kommuner, Sigtuna hade endast nio fall för två veckor sedan och de senaste siffrorna för förra veckan kommer under torsdagen.
– Även om vi nu sakta ser minskat antal patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård så finns smittan kvar i samhället. Utvecklingen i till exempel England, Portugal, Spanien och Cypern visar att det snabbt kan vända uppåt igen, trots sommar och fint väder. Det handlar i grunden om hur vi lever och följer råd och rekommendationer. Så snart vi tror att smittan är över och återgår till att lämna råden om att hålla avstånd och inte träffa andra än man brukar – då ökar risken för smittspridning igen, säger chefläkare Elda Sparrelid i ett uttalande på Region Stockholms hemsida.

Sparrelid poängterar vikten av att följa de fyra grundläggande råden för att skjuta fram smittspridningen så att man hinner vaccinera fler invånare. Hon tror att följsamheten kan ha minskat en aning förra veckan jämfört med föregående vecka.
– Liksom i flera andra europeiska länder ska vi vänta oss att delta-varianten tar över. Skyddet ökar betydligt om man har tagit två doser vaccin, därför är det särskilt viktigt att prioritera att ta båda doserna vaccin så snart man erbjuds den möjligheten, fortsätter Elda Sparrelid.

brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
nrh_sigtuna