moderat_fokus_pan
Foto: Pressbild

Unander-Scharin ny ordförande för Centerkvinnorna

Centerkvinnorna i Sigtuna kommun valde Marie Unander-Scharin till ordförande efter måndagens årsmöte.

centrum_artikel_host

Centerkvinnorna höll årsmöte på måndag kväll och en ny ordförande valdes. Det blir Marie Unander-Scharin som leder arbetet för Centerkvinnorna kommande år. Unander-Scharin har ett stort engagemang för kvinnofrågor båda nationellt och på ett internationellt plan.

En av de frågor hon avser driva handlar om jämställdhet och jämlikhet kring hur deltidsarbete och föräldraledighet påverkar pensionen.
– Sverige har en könssegregerad arbetsmarknad där kvinnodominerade sektorer har lägre löner och sämre villkor. De präglas också av deltidsarbete, sämre karriärutveckling och mer sjukskrivningar. Sammantaget får kvinnor en lägre livsinkomst, vilket ger en lägre pension, säger Unander-Scharin i ett uttalande.

Marie vill också arbeta för att skatten för garantipensionärer sänks eftersom de flesta av fattigpensionärerna är kvinnor. Hon vill också att kostnaden för bil räknas in i bostadsbidraget och att administration av skattebefriade pensionsinkomster mellan myndigheter minskar. Det krävs menar hon nationella riktlinjer för anhörigomsorg för en jämnare fördelning av anhörigansvaret. Hon kommer att driva dessa frågor i nationella forum.

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

pantamera_avc_helsida
adhd_kommun

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

ica_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

sap_sep23_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

connys_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

nrh_sigtuna

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

centrum_host_helsida
hockeyskola_helsida
joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
kommun_skoterska_outsider
moderat_bli_medlem
nrh
swedol_outsider
pantamera_out
connys
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
joes_outsider