eu_valet_panorama
Näringslivsdagen är på XPO på onsdag.Foto: Pressbild

UF-företag till Näringslivsdagen

Sigtuna kommuns Näringslivsdag på XPO bjuder också in kommunens många UF-företag: - Det ska bli jätteroligt att ha unga entreprenörer på plats tillsammans med alla etablerade företag i kommunen.

centrum_artikel_host

På onsdag är det näringslivsdag på XPO i Arlandastad. Sigtuna kommun har bjudit in hela 26 företag inom Ung Företagsamhet att lära sig mer om företagande och för att sälja sina produkter.

Under dagen kommer det att vara seminarier, mingel och samtal för alla företag i kommunen. UF-Företagen erbjuder från överfallslarm till återanvända ljus. Det är inte bara Arlandagymnasiets företag som är med utan även SSHL har UF.
– Det är väldigt mycket lärdomar man kan få av att driva ett företag. Vi sköter vårt företag på riktigt, med utgifter och inkomster och att lösa de problem som uppstår. Till exempel att vårt lager av strumpbyxor tog slut, eftersom det gick bättre för oss i början än väntat. Vi hittade vår produkt genom egen erfarenhet och ville ta hit den till Sverige. Vi tjejer har ju kort kjol till vår skoluniform och det kan vara kallt på vintern, uppger Ellie Thorstensson och Maria Häggqvist som går på SSHL.

pantamera_avc_helsida

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
connys
bygdensdag_outsider
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out