centrum_panorama_hostshopping
Näringslivsdagen är på XPO på onsdag.Foto: Pressbild

UF-företag till Näringslivsdagen

Sigtuna kommuns Näringslivsdag på XPO bjuder också in kommunens många UF-företag: - Det ska bli jätteroligt att ha unga entreprenörer på plats tillsammans med alla etablerade företag i kommunen.

centrum_artikel_host

På onsdag är det näringslivsdag på XPO i Arlandastad. Sigtuna kommun har bjudit in hela 26 företag inom Ung Företagsamhet att lära sig mer om företagande och för att sälja sina produkter.

Under dagen kommer det att vara seminarier, mingel och samtal för alla företag i kommunen. UF-Företagen erbjuder från överfallslarm till återanvända ljus. Det är inte bara Arlandagymnasiets företag som är med utan även SSHL har UF.
– Det är väldigt mycket lärdomar man kan få av att driva ett företag. Vi sköter vårt företag på riktigt, med utgifter och inkomster och att lösa de problem som uppstår. Till exempel att vårt lager av strumpbyxor tog slut, eftersom det gick bättre för oss i början än väntat. Vi hittade vår produkt genom egen erfarenhet och ville ta hit den till Sverige. Vi tjejer har ju kort kjol till vår skoluniform och det kan vara kallt på vintern, uppger Ellie Thorstensson och Maria Häggqvist som går på SSHL.

yrkesutbildning
defacto_helsida
ica_helsida
connys_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida

Padelhall blir fälglager

Näringsliv Padelboomen är över och på flera håll i landet har hallar lagts ner, nyligen stängde We Are Padel i Rosersberg och hallen köps nu av ABS Wheels.

centrum_host_helsida

Höjda avgifter för flyget

Näringsliv Avgiftshöjningar inom flyget trädde i kraft 1 januari: - Efter pausad höjning av avgifterna för flyget under 2021, på grund av pandemin, har avgifterna sedan bara fortsatt att öka för en bransch som fortsatt är under hårt tryck av pandemin och omställningen, så även för 2023, säger Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen Flyg.

Ny Hållbarhetschef hos Arlandastad Group

Näringsliv Anna Stenströmer har rekryterats till Arlandastads Group som Hållbarhetsansvarig: - Jag brinner för ny teknik, nya idéer och nya sätt att tänka för en hållbar framtid, säger Anna Stenströmer i ett uttalande.

RC storsatsar på Arlanda

Näringsliv RC Chocolat och Pâtisserie som haft två enheter på Arlanda kommer att öppna ytterligare fem: - Vår målsättning är att skapa mervärde på flygplatsen där vi vill erbjuda en unik smakupplevelse, med en effektiv och personlig service till alla som är på väg. RC ska vara den naturliga och goda mötesplatsen för alla resenärer på Arlanda, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
nrh
connys
pantamera_out
ica_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider