valstadagen_pan
Gatstenen ska visas på Stora torgetFoto: Street view/Google

Tyck till om Stora gatans nya beläggning

Stora gatans beläggning ska bytas ut och kommuninvånarna bjuds in till att tycka till under processen.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun bygger tillfälliga provytor på Stora torget för att testa olika varianter av gatstensbeläggning. När de är på plats kommer kommuninvånare att få titta, testa och tycka till. Syftet med att rusta upp gatan är att skapa en vackrare, tryggare och mer hållbar och lätttillgänglig gatumiljö. Den nya beläggningen ska också bevara och stärka den unika kulturmiljön.
– Sträckningen har sett likadan ut sen 900-talet med olika gator, så kallade kulturlager, som gått på olika nivåer under olika århundraden, berättar kommunens projektledare Christine Snäll Åkerblom.

Stora gatan har ett stort upprustningsbehov och senaste gången den renoverades var för 20 år sedan. Anledningen till att den renoveras nu är på grund av att marken sjunkit på vissa ställen vilket gör gatan svåråtkomlig samt att vatten inte rinner undan i brunnar dom det ska. Om ungefär två veckor ska provytorna finnas på plats. Då kan man lämna synpunkter via Sigtuna kommuns hemsida. Man kan också träffa kommunens representanter på Stora Torget 21 mars.

Läs mer om Stora gatans renovering

ica_helsida

Morgonkollen

Nyheter I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

elon_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Nyheter Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

joes-helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

mp_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

defacto_helsida
valstadagen

Stulen moped hittades och återlämnades

Nyheter I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

nrh_sigtuna

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
valstadagen_outsider
student_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh
wenngarn_outsider
ica_outsider
mp_outsider
pantamera_out