centrum_panorama_hostshopping
Gatstenen ska visas på Stora torgetFoto: Street view/Google

Tyck till om Stora gatans nya beläggning

Stora gatans beläggning ska bytas ut och kommuninvånarna bjuds in till att tycka till under processen.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun bygger tillfälliga provytor på Stora torget för att testa olika varianter av gatstensbeläggning. När de är på plats kommer kommuninvånare att få titta, testa och tycka till. Syftet med att rusta upp gatan är att skapa en vackrare, tryggare och mer hållbar och lätttillgänglig gatumiljö. Den nya beläggningen ska också bevara och stärka den unika kulturmiljön.
– Sträckningen har sett likadan ut sen 900-talet med olika gator, så kallade kulturlager, som gått på olika nivåer under olika århundraden, berättar kommunens projektledare Christine Snäll Åkerblom.

Stora gatan har ett stort upprustningsbehov och senaste gången den renoverades var för 20 år sedan. Anledningen till att den renoveras nu är på grund av att marken sjunkit på vissa ställen vilket gör gatan svåråtkomlig samt att vatten inte rinner undan i brunnar dom det ska. Om ungefär två veckor ska provytorna finnas på plats. Då kan man lämna synpunkter via Sigtuna kommuns hemsida. Man kan också träffa kommunens representanter på Stora Torget 21 mars.

Läs mer om Stora gatans renovering

fritidsbanken_helsida
connys_helsida
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

brobygget_2024
centrum_host_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider