eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn

En 23-årig man döms till fängelse i två år och sex månader för våldtäkt på en 14-årig flicka på en parkering i Märsta.

centrum_artikel_host

14-åringen var påverkad av alkohol och kunde enligt rätten inte värja sig mot den äldre mannen som först frågade om han fick massera henne men sedan våldtog henne i en bil på en parkeringsplats i Märsta i somras. Mannen döms nu till fängelse i 2,6 år. Mannen uppgav för rätten att flickan var med på att ha sex men att han inte visste att hon var 14 år utan hon hade uppgett att hon var 18 år.

Flickan och mannen skrev till varandra via Snapchat och bestämde därefter träff. Mannen bjöd på sprit i baksätet på bilen samtidigt som de såg på film. 14-åriga flickan är inte den första som mannen haft kontakt med utan polisen kunde via hans telefon se att han kontaktat flera unga flickor i syfte att träffa dem och att han uppgav lägre ålder än vad han i själva verket var. Mannen åtalades också för försök till misshandel eftersom han vid tillfället bar på hepatit b, tingsrätten ansåg att det inte var styrkt att han haft uppsåt att smitta flickan med sjukdomen.

Läs mer: 23-åring åtalas för våldtäkt mot barn

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider