moderat_pan_nov
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Två miljarder till akutsjukvården

Akutsjukhusen ska få två miljarder extra för att användas inom exempelvis förlossning, akut omhändertagande, barnsjukvård och cancervård.

centrum_artikel_host

På måndagen presenterade den Mittenkoalitionen i Region Stockholm ett miljardpaket för att klara sjukhusverksamheten runt om i länet. Samtliga akutsjukhus ska få två miljarder extra samtidigt som kostnader för admin och inhyrd personal ska minska.
– Denna historiska förstärkning krävs för att vi ska kunna trygga vårdplatserna, garantera patientsäkerheten och tillgodose vårdbehovet. Det är resurser som kommer gå direkt in i verksamheterna på sjukhusen och bland annat säkra en tryggare förlossningsvård, cancervård, och ett förbättrat mottagande på akutmottagningarna, säger Aida Hadžialić (S), finansregionråd i Region Stockholm

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

oppethus_helsida_2023
pantamera_avc_helsida
humbacken_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
defacto_helsida

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

humbacken_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
oppethus_agy_2023_outsider
nrh
connys
swedol_outsider