centrum_panorama_hostshopping

Två låg på vägbanan-En fördes till sjukhus

Vid midnatt fick polis samtal om att två personer låg på Stationsgatan: - En av dem fördes till sjukhus med skador, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

centrum_artikel_host

Allmänhet ringde polisen om att två personer låg på körbanan på Stationsgatan vid midnatt. Patrullen såg till att avlägsna en person till sitt hem, den andre hade skador som det är oklart hur de har orsakats. Denne fick föras till sjukhus med ambulans för att hantera skadorna och läkare får därefter återkomma till polisen om man misstänker att någon annan orsakat skadorna. Någon anmälan är inte upprättad i skrivande stund men det kan komma att ändras om polisen misstänker brott mot person.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider