kyrka_advent _pan
Polis grep två efter en biljakt på onsdagskvällenFoto: Insändarbild

Två gripna efter biljakt mellan Sigtuna-Märsta

Under onsdagskvällen pågick en dramatisk biljakt från Sigtuna till Märsta: - Bilen ville inte stanna och ett efterfölje uppstår, säger Sven-Erik Olsson vid polisens ledningscentral.

centrum_artikel_host

Vid 21.30-tiden skulle polisen stoppa en utlandsregistrerad bil i samband med en fordonskontroll på Hamngatan i Sigtuna. Föraren vägrade då stanna och körde istället ifrån polisen i högfart. Flera patruller larmades för att försöka få stopp på bilen, men bilen lyckades ta sig ifrån polisen och gasade mot Märsta.

Allmänheten larmade
Strax efter att polisen tappat bort bilen larmade allmänheten om att en utlandsregistrerad Jaguar kört in på Fågelvägen i Märsta i högfart, därpå två personer sprungit ifrån bilen som lämnats på tomgång:
– Personerna sprang mot en skogsdunge,  säger Sven-Erik Olsson på polisens regionledningscentral.

Två gripna
Polispatrullerna var snabbt på plats och lyckades komma ikapp personerna som sprang ifrån bilen. Enligt Olsson är en kroppsbesiktning gjord på båda personerna, som nu är misstänkta för drograttfylleri då båda personerna är påverkade av narkotika men det inte är klarlagt vem som kört bilen.
Hittade man något i bilen?
– Det är inte klart ännu, men man kommer söka runt bilen också, säger Olsson.

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

advent_kyrka_helsida
julmarknad_2022
defacto_helsida
dackskifte_helsida
agy_oppethus

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
connys_helsida
vintermarknad_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marknaden_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_outsider_host
nrh
kyrka_outsider_advent
vintermarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
pantamera_out