centrum_panorama_hostshopping
Gränspolisen kallades till ArlandaFoto: Street view/Google

Två greps för misstänkt penningtvättsbrott på Arlanda

Pengar och rolexklockor beslagtogs av polisen i samband med att två män skulle resa från Arlanda under lördagen.

centrum_artikel_host

Två personer greps på lördagsförmiddagen på Arlanda misstänkta för penningtvätt. De två fick följa med till stationen för fortsatt utredning. Under gripandet togs en större summa kontanter i beslag, tillsammans med gods såsom klockor. Ärendet rubricerades som grovt penningtvättsbrott. Polisens uppdatering från 13.30-tiden avslöjade att de två gripna var män i 20-årsåldern respektive 30-årsåldern. Hittills i år har Gränspolisen beslagtagit föremål och medel till ett värde av elva miljoner kronor enligt SVT.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider