sap_feb_pan
Misshandeln inträffade här på Badhusbryggan i februari i år.

Två döms efter misshandel av 12-årig flicka

En 15-årig flicka döms för att ha misshandlat en 12-årig flicka i Sigtuna. Ytterligare en 15-åring döms för medhjälp till misshandel. 15-åringen döms även för övergrepp i rättssak.

centrum_artikel_host

Under februari i år stämde två tonåringar träff med en 12-årig flicka på badhusbryggan efter en dispyt på sociala medier. Den 12-åriga flickan hade tidigare blockerat en av tonåringarna, vilket ledde till att en tredje individ blev inblandad och arrangerade mötet.

Vid mötet utsattes den unga flickan för misshandel där hon fick ta emot flera slag och sparkar mot huvudet medan hon låg ned på marken. Delar av den brutala händelsen filmades av den tredje personen som kallat till träffen.

Efter misshandeln hotades den 12-åriga flickan av de två tonåringarna för att hindra henne från att göra en polisanmälan. Dessa hot dokumenterades också i inspelningar som gjorts av personen som arrangerat träffen.

I rättegången dömdes en tonårstjej för misshandel, medan den andra tonåringen som arrangerade mötet och filmade händelsen dömdes för medhjälp till misshandeln. Den tonåriga flickan som utförde misshandeln dömdes dessutom för övergrepp i rättssak. Åtalet om övergrepp i rättssak mot personen som kallade till träffen ogiltigförklarades.

Domstolen fastslog att den tonåriga flickan som misshandlade 12-åringen ska genomgå ungdomsvård medan den andra tonåringen som arrangerade träffen dömdes till ungdomstjänst. Dessutom ska de båda betala ett skadestånd på omkring 38 000 kronor till 12-åringen. Väsentlig bevisning i målet bestod av de inspelningar som de misstänkta tonåringarna gjort under händelsen.

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

centrum_host_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

sportlov
fritidsbanken_sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

spedition_helsida
pantamera_avc_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

skridskodisco_helsida
hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

connys_helsida

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

steningekompani_helsida
funkisfest_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
connys
funkisfest_outsider