kommun_skoterska
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Två år som anställd inom hemtjänsten

Det har nu gått över två år sedan privata bolagen tog över och aldrig någonsin har det varit så dålig arbetsmiljö, kvalité, kontinuitet, säkerhet eller kunskap hos personalen.

centrum_artikel_host

Den personal som följde med från kommunens tid – dom få som är kvar är de enda som fortfarande har kvar kunskap om hur arbetet med äldre går till, drivet, viljan, kämparglöden och humaninteten. Resterande, det vill säga, alla dessa oändligt många timvikarier som blivit anställda där tyvärr väldigt många saknar det enkla alldagliga språket, saknar kunskap om hur omvårdnad/matlagning/hygien går till, saknar intresset av att engagera sig, saknar helt enkelt nästan allt som behövs för att kunna göra ett bra arbete.

Och de riktigt bra vikarier som kämpar dag som kväll och som fortfarande efter två år inte fått någon form av anställning ger tillslut upp och in kommer eventuellt någon som inte ens vet hur man kokar ägg eller kan starta en tvättmaskin. Bolagen tänker enbart på sin ekonomi – måste gå i vinst, det är allt som det pratas om.

Låga löner, dålig arbetsmiljö ut många olika perspektiv, chefer som saknar chefsutbildning/ledarskapsförmåga, halvtrasiga arbetsfordon/cyklar/elsparcyklar. Det har blivit så dåligt, många vill sluta men känner att det är inom detta yrket man vill arbeta men inte under dessa omständigheter. Sjukskrivningarna ökar och nej här kan man inte skylla på pandemin, detta handlar om stress och hjälpmedel som saknas och så vidare.

Allt detta tillsammans har resulterat i många avvikelser, missad dokumentation, uteblivna insatser för de äldre, onödiga omvårdnadsskador som beror på stress/okunskap. Missförstånd vid alla olika moment i vardagen.

På två år har det bara blivit sämre än någonsin och att detta får fortsätta är helt obegripligt. Jobbar man som ordinarie personal utöver sin arbetstid får man endast vanlig timersättning och måste fylla i en lista där man skriver upp ”Extra frivilligt taget arbetspass” för att de inte vill betala ut övertid. Dessa beslutsfattare i kommunen borde komma över och gå med oss ett arbetspass, för att se verkligheten de tvingat in de äldre till samt personalen.

Vi är många som önskar att valfriheten skulle finnas, vilket innebär ÄVEN en kommunal hemtjänst och inte som nu två bolag som konkurrerar med varandra där det enda som finns att välja mellan är dåligt och dåligt. Att man som politiker tror att privatisering är lösningen inom äldreomsorgen då är man verkligen ute och cyklar samt har noll verklighetsuppfattning.

Gör om gör rätt, öppna upp för Sigtuna Kommun som en av hemtjänstutförarna samt ha rätt chef på rätt plats samt ha kvalité på de som anställs så löser sig det mesta inom detta fantastiska yrke som det är.

  • Tack för mig
    Anställd i ett omsorgsbolag

slutreplik Bostadskrisen är här och nu

Insändare Tre erfarna moderatpolitiker borde kunna bättre än så här. Nivån i deras replik är pinsamt låg. Den bostadspolitiska debatten är för viktig för att fintas bort på det här sättet.

mp_ute_helsida

repliken: Svar till Marie Axelsson (S) om Moderat bostadspolitik

Insändare Marie Axelssons insändare innehåller i många avseenden en lång rad fel om bostadspolitiken i allmänhet och om ombildning till bostadsrätter i synnerhet. Marie Axelsson har fel om hon tror att en ombildning av 64 lägenheter i Sigtuna från hyresrätter till bostadsrätter minskar antalet bostäder.

nrh_sigtuna

Socialliberala segrar i höstbudgeten

Insändare Regeringens satsningar under nästa år visar att Liberalerna gör skillnad i svensk politik. Vi har prioriterat skolan, det förebyggande arbetet och Sveriges klimatomställning.

hockeyskola_helsida
centrum_host_helsida

repliken: Kommunledningen undviker siffrorna

Insändare Inför 2024 aviseras hela 34 miljoner kronor i nedskärningar inom skolverksamheten i Sigtuna kommun. Det motsvarar 3 % av Barn- och ungdomsnämndens hela budget. Detta är fakta och vi vill stoppa nedskärningarna.

slutreplik Kommunens medarbetare är inte gränspoliser

Insändare Naturligtvis finns det många stora utmaningar som vi som politiker behöver arbeta med så att vi får ett bättre samhälle. Det Moderaterna då vill göra är att fokusera på enskilda personer i utsatt läge och önskar transformera välfärden till att bli angivare. Den väg som den högernationalistiska regeringen slagit in på är på många sätt oerhört skrämmande.

adhd_kommun

repliken: Vänstern är skuggsamhällets bästa vänner

Insändare Sverige har stora utmaningar, gängkriminalitet, bidragsbrott och ett växande skuggsamhälle för att nämna några. Ansvarsfulla partier föreslår, med rätta, åtgärder för att förhindra den utveckling vi ser. Tyvärr kan det inte sägas om vänsteroppositionen. De har snarare tagit ställning som bidragsbrottslingarnas och skuggsamhällets nyttiga idioter.

connys_helsida

Angiveri hör inte hemma i Sverige

Insändare Regeringen vill att offentligt anställda inom välfärden ska anmäla papperslösa. Det är ett förslag som inte hör hemma i det fria, öppna och demokratiska samhället. Vänsterpartiet ställer sig starkt kritiskt till detta och föreslog att kommunstyrelsen skulle tillskriva regeringen om att anmälningsplikt inte bör införas i kommunal verksamhet. Dessvärre gick det inte igenom och det var ingen av den styrande minoritetens ledamöter som ställde sig bakom det.

Nöjesflyg mindre – för klimatets skull!

Insändare Rapporteringen om flygresandets utveckling efter Covid-pandemin har ett konsekvent mönster. Researrangörernas och flygbolagens pressmeddelanden berättar om ökade volymer, fler destinationer, nya flygplan, rusning efter sistaminuten-biljetter etc och media vidarebefordrar den bilden utan nämnvärt ifrågasättande.

ica_helsida

Centerpartiet jobbar för små och stora marknader

Insändare Det är på marknaden du hittar det du behöver och ibland det du inte visste du behövde. Det är här säljare och köpare möts, ibland personligen, mellan fyra ögon. Det är så jobb och tillväxt skapas. Det är viktigt med små och stora marknader, från minsta bondemarknad till världshandel.

Ge flickor och pojkar lika möjligheter att förverkliga sina fotbollsdrömmar!

Insändare Intresset för damfotboll har skjutit i höjden på senaste tiden. Det är inte särskilt konstigt med tanke på den framgångssaga vårt landslag levererat: ett VM-silver, två OS-silver och två EM-semifinalistplaceringar, för att nämna några meriter från de senaste mästerskapen. I sommar får vi återigen njuta av ett fotbolls-VM i våra blågula tröjor.

pantamera_avc_helsida

Socialdemokraterna slår in öppna dörrar

Insändare Marie Axelsson (S) skriver i en insändare på märsta.nu om våldsutsatta kvinnors situation. Det är mycket glädjande att Socialdemokraterna äntligen brinner för att sätta brottsoffret i fokus, något som S nationellt inte gjort under många år. Låt oss kroka arm och driva frågan om att det är våldsutövaren som borde placeras utanför det egna hemmet, inte den som utsatts för våld.

moderat_fokus_helsida

Låt inte bostadsbristen gå ut över våldsutsatta personer

Insändare Bostadsbristen i Sigtuna kommun och i övriga Stockholms län utgör ett allvarligt problem, särskilt för dem som lever i våldsamma relationer och söker ny bostad. Dessa människor ställs inför svåra val, inklusive att fly från sina hem och söka skydd på skyddade boenden. Tyvärr är tillgången till denna typ av boenden ofta begränsad, vilket lämnar många utan någonstans att ta vägen.

Vatten – en källa till sommarglädje!

Insändare Vatten är en förutsättning för allt liv och vårt viktigaste livsmedel. Att få uppleva friheten att simma eller bara plumsa omkring i vattenbrynet är något vi tar för självklart, liksom att badvattnet ska vara rent utan risk när barn och barnbarn får en kallsup.

defacto_helsida

Blir det någon kommunalskattesänkning, M?

Insändare I Sigtuna-valrörelserna före maktskiftet 2017 pratade Moderaterna rätt mycket om kommunalskatten. Om de fick styra, skulle Sigtunas skattesats sänkas ner mot medelnivån i Stockholms län eller i vart fall till medelnivån i angränsade kommuner.

Årsredovisning 2022

Insändare Vi lägger nu ännu ett år till handlingarna. Ett år som i hög grad präglats av mycket stora oroligheter i vår omvärld. Redan innan pandemin fanns det tecken på att världen var på väg in i en lågkonjunktur.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
kommun_skoterska_outsider
moderat_bli_medlem
mp_ute_outsider
nrh
ica_outsider
swedol_outsider
kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider