nationaldagen_pan
Erik GranqvistFoto: Pressbild

TV-profilen föreläser för föreningslivet

TV-profilen Erik Granqvist föreläser för kommunens föreningar som en del av ett kommunövergripande samarbete där Sigtuna är med.

centrum_artikel_host

I en insats för att skapa trygga och inkluderande idrottsmiljöer för barn och unga arrangeras en föreläsning med den före detta ishockeymålvakten och nuvarande målvaktscoachen, samt sportkommentator på Viasat, Erik Granqvist. Evenemanget äger rum den 23 november och tar sikte på att informera ledare inom föreningslivet om vikten av att förebygga våld och mobbning inom idrotten.

Initiativet, som ingår i den årliga kampanjen ”En månad fri från våld,” omfattar sju norrortskommuner, inklusive Järfälla. Med fokus på att våld inte bör tolereras inom idrotten, introducerar årets kampanj en utåtriktad föreläsning där Erik Granqvist delar med sig av sin erfarenhet och insikter om konsekvenserna av att tillåta våld och mobbning inom idrotten.

Föreläsningen för trygga idrottsmiljöer
Den 23 november välkomnas ledare för barn och unga i föreningslivet till en livesänd föreläsning med Erik Granqvist. Under föreläsningen kommer Granqvist att belysa vikten av att förebygga dolda övergrepp inom föreningslivet och hur vuxna kan arbeta tillsammans för att skapa en trygg och inkluderande miljö för unga idrottare.

Sollentuna kommun samordnar evenemanget och betonar vikten av välmående och trygghet för barn och unga inom idrotten. Elisabeth Bengtsson, socialchef på Sollentuna kommun, understryker att en positiv gemenskap och schysta kamrater är avgörande för barns välmående under uppväxten.

Erik Granqvists erfarenhet och engagemang
Erik Granqvist, en framstående ishockeymålvakt med en imponerande karriär i Elitserien och internationellt, tar med sig sin erfarenhet som idrottsman och tränare till föreläsningen. Han har coachat för Färjestad, Rögle och Tre Kronor, och hans engagemang sträcker sig nu även till att förebygga dolda övergrepp inom idrotten.

Granqvist, som tillsammans med journalisten Johan Esk har författat en bok om dolda övergrepp inom idrotten, poängterar den viktiga roll idrotten har för att forma schyssta beteenden hos unga, men betonar också behovet av medvetenhet, mod och närvaro från vuxna för att skapa en positiv idrottsmiljö.

Begränsade platser och samarbete med ”En månad fri från våld”
Evenemanget, i samarbete med RF-SISU Stockholm och som en del av kampanjen ”En månad fri från våld,” riktar sig främst till ledare inom föreningslivet. Med ett begränsat antal platser ges även övriga invånare möjlighet att delta och bidra till skapandet av trygga idrottsmiljöer för barn och unga.

”En månad fri från våld” – Årlig kampanj
Föreläsningen är en del av den återkommande kampanjen ”En månad fri från våld,” där sju norrortskommuner, inklusive Sigtuna, samarbetar för att öka medvetenheten och främja samverkan kring våld i nära relationer, med fokus på sexuellt våld under hela november.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
connys_helsida

SBRF tvåa i dressyr

Förening En andra placering för SBRF i division 2 dressyr. Under söndagen gick omgång 3 och finalen av upplands dressyrallsvenskan div 2 arrangerad av Bälinge.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
connys