centrum_panorama_hostshopping
Foto: Svenco

TV-kock ska öka matavfallssorteringen

Sigtuna Vatten och Återvinning medverkar i en riksomfattande kampanj för att öka matavfallssorteringen ytterligare.

centrum_artikel_host

Genom ett samarbete med TV4 och köket.se kommer allmänhet att uppmanas till att sortera sina matrester och återvinna dessa. I recept från sajten kommer det finnas en punkt om matsortering där man uppmanas återvinna lök, potatisskal eller andra rester som blir över efter matlagningen. Matavfallet blir sedan till biogas till bussar och sopbilar.

I länet är det i snitt 27,5 procent matavfall som sorteras, rikssnittet är 40 procent, kommuninvånare i Sigtuna ligger på 48 procent. Uppmaningen i anslutningen till recepten har tagits fram i samarbete med 25 kommuner i länet som medverkar i samarbetet.
– Vi vill förändra ett beteende i köket så att fler ska börja tänka på att sortera de skal och rester som blir över efter matlagningen. Genom återvinningen minskar matavfallets miljöpåverkan, säger Maria Nordmark, Avfallsstrateg på Sigtuna Vatten & Renhållning AB.

TV-kocken Siri Barje säger att det är viktigt att vara med och göra skillnad i en hållbarhetssatsning både som kock och förälder. Hon hoppas att många tittare inspireras av återvinningen i tv-rutan.

connys_helsida
centrum_host_helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
joes-helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

dack_helsida
hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
joes_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
dack_outsider
centrum_outsider_host
nrh