centrum_panorama_hostshopping
Foto: Tullverket

Tullverket stoppade hundar på Arlanda

Tullverket har för 2022 haft ett intensivt år gällande kontroller av importerade hundar.

centrum_artikel_host

Flest hundar har Tullverket stoppat på Arlanda, 180 stycket. Totalt i landet var det hela 552 hundar vilket är en ökning med 29 jämfört med 2021. Bakgrunden är både smuggelhundar och att många vill ha med sig hund från Ukraina in till Sverige på grund av kriget. Hundar som kommer från Ukraina utan vaccinationspass stoppas och sätts i karantän för att minska risk för spridning av rabies och andra sjukdomar. Dock meddelar Tullverket att antalet avlivningar har minskat. 61 av hundarna avlivades, 378 avvisades, 29 sattes i karantän och 81 fick exempelvis hemkarantän eller annan begränsning.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
joes-helsida
defacto_helsida
dack_helsida
centrum_host_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh
ica_outsider
swedol_outsider
dack_outsider
connys
ridskola_2020_outsider