vinter_pan
Foto: Tullverket

Tullverket stoppade hundar på Arlanda

Tullverket har för 2022 haft ett intensivt år gällande kontroller av importerade hundar.

centrum_artikel_host

Flest hundar har Tullverket stoppat på Arlanda, 180 stycket. Totalt i landet var det hela 552 hundar vilket är en ökning med 29 jämfört med 2021. Bakgrunden är både smuggelhundar och att många vill ha med sig hund från Ukraina in till Sverige på grund av kriget. Hundar som kommer från Ukraina utan vaccinationspass stoppas och sätts i karantän för att minska risk för spridning av rabies och andra sjukdomar. Dock meddelar Tullverket att antalet avlivningar har minskat. 61 av hundarna avlivades, 378 avvisades, 29 sattes i karantän och 81 fick exempelvis hemkarantän eller annan begränsning.

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

storemore_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
vinter_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

oppethus_dec
slottsby_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

ica_helsida
joes-helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

slottsby_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
vinter_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
nrh
centrum_outsider_host
oppethus_out
connys
storemore_out