eu_valet_panorama
Foto: Tullverket

Tullpersonal på Arlanda upptäcker resenär med över 1,7 miljoner kronor i guld

Tullen grep på söndagen en person med 1,7 miljoner kronor i guldtackor.

centrum_artikel_host

På söndagen upptäckte tullpersonal på Arlanda flygplats en resenär som bar med sig stora mängder guld i sin väska. Resenären hade guldtackor till ett sammanlagt värde av 1,7 miljoner kronor i sitt bagage och planerade att lämna landet med dem.

Polisen ingrep omedelbart och beslagtog guldtackorna. Resenären, en man i 60-årsåldern, greps och är nu misstänkt för grovt penningtvättsbrott.

Detaljer kring hur och varför mannen hade så stora mängder guld med sig har ännu inte offentliggjorts, men händelsen har väckt stor uppmärksamhet på flygplatsen.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
connys_helsida
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
connys
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out